Tenis

[VIDEO] MEČ ZA POVIJEST

Osječki tenisači u srijedu se u Zagrebu bore za naslov prvaka

Tenis klub Osijek pred povijesnim je uspjehom osvajanja prvog naslova prvaka Hrvatske. Osječani su u prvom finalnom dvoboju bili bolji od zagrebačkog HTK, no u uzvratu Zagreb je izjednačio omjer.

Piše: Republika.eu / STV

Vrhunski tenis igra se ove godine u Perivoju kralja Tomislava, pa se i velik broj ljudi okupio na uzvratnom meču dva najbolja kluba u Hrvatskoj ove sezone koji se nadmeću za naslov državnog prvaka.

Osječani su u Zagrebu slavili s 5:4 i s prednošću dočekali HTK na svom terenu u uzvratnom ogledu.

HTK Zagreb slavio je istim rezultatom kao Osijek i na isti način uzvratio za poraz u prvom dvoboju. Odlučivao je posljednji meč igre parova u kojem je poražen osječki dvojac Kekez-Brkić.

Odlučujući treći ogled Osijeka i HTK Zagreba igra se u srijedu u Zagrebu, a tada bi za obje momčadi trebali nastupiti najbolji igrači.

Naime, Osijek će biti jači za prvi reket Damira Đumhura, koji je među 200 najboljih na svijetu. I Zagreb ima renomirana imena poput Nikole Mektića, Franka Škugora, Slovaka Červenaka, a moguć je i nastup veterana Gorana Ivaniševića.

U svakom slučaju, čekat ćemo vijesti i rezultat koji bi mogao debelim slovima biti upisan u povijest ovog osječkog sporta.