Nogomet

NK OSIJEK - PMFC 1:0

Barišić za pobjedu

NK Osijek odigrao je večeras pripremnu utakmicu s mađarskim prvoligašom Pečuhom i ostvario pobjedu 1-0. Pobjednički gol postigao je povratnik u bijelo-plave Josip Barišić.

Josip Barišić   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Osijek je započeo u slijedećem sastavu: Mikulić, Škorić-Bralić-Glavaš-B.Barišić, M.Mišić-Pušić-J.Mišić, Mandić-Perošević,Dugandžić. U drugom poluvremenu igrali su: Malenica, Arsenić, Šimunec, Lukić, Pavić, Novaković, Mioč, Grgić, Gatarić, Pongračić, J. Barišić.
Iskazao se Mile Škorić koji je pokazao da će biti veliko pojačanje u obrani. Dobar dojam ostavili su i Bralić i Borna Barišić.

Osječani su najbolju priliku imali u 23. minuti kada je Dugandžić ukrao loptu na mađarskoj polovini terena, povukao brzi napad i dao desno usamljenom Peroševiću. Napadač “bijelo-plavih” ušao je u kazneni prostor, no, otišao je previše ukoso pa je njegov udarac završio preko gola.

U 73. minuti Josip Barišić othrvao se i izborio za loptu, ušao u peterac i iskosa s lijeve strane uspio pucati, ali je lopta završila u suprotnoj vratnici. Ipak, kada se činilo da će se Mađari izvući neporaženi, Osijek je u pretposljednjoj minuti uspio postići pobjedonosni pogodak. Nakon brze akcije Gatarić je odlično ubacio s lijeve strane, a Josip Barišić iz drugog pokušaja uspio ugurati loptu u mrežu.

Osječani nastavljaju s pripremama, a poznato je kako će generalku odigrati 7.srpnja u Gradskom vrtu sa Kapošvarom.