Ostalo

MEDITERANSKE IGRE

Jedriličari do kraja neizvjesno za medalje

Još su tri plova do kraja Mediteranskih igara u Mersinu, hrvatski jedriličari i dalje stabilno konkuriraju za četiri odličja.

Jedrenje   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Približavamo se samoj završnici Mediteranskih igara. Još su tri plova preostala. Od prvog dana naši su jedriličari na vrhu poretka, tako je ostalo i nakon jučerašnja dva plova. Tonči Stipanović prvi je u Laseru, Tina Mihelić u Laser Radialu (dvije pobjede jučer), Šime Fantela i Igor Marenić su na drugom mjestu u 470, istu poziciju u ženskoj konkurenciji drže Enia Ninčević i Romana Župan. Bodovne razlike su u svim discplinama male, zato su i ta tri preostala plova i puno i malo. Veći dio regate je odrađen, međutim tri plova još uvijek nose dosta bodova.

"Prvi plov sam odlično startala, i vodila od samog starta. I do kraja plova samo povećavala prednost. Drugi plov sam malo lošije startala jer sam kasno ubrzala brod, ali uspjela sam se brzo očistiti. Na prvoj oznaci sam čak morala odraditi dva kaznena okreta zbog povrijede pravila prednosti puta s Francuskinjom, ali bila sam brza u stranicama niz vjetar, pa sam sve to nadoknadila i na kraju i drugi plov ušla prva. Španjolka Cebrian i ja sad imamo isti broj bodova", rekla je Tina Mihelić.

"Pobijedio sam prvi plov, u drugom sam bio treći i tako ponovno preuzeo vodstvo ispred Francuza Bernaza. Dijeli nas samo jedan bod, bit će neizvjesno do samog kraja", poručio je Tonči Stipanović.

"Nije bilo dobro, osmo i sedmo mjesto. Imali smo velikih problema s brzinom. Lagano puše, a val je jako kratak i oštar i ne idemo dobro. K tome nam se odlijepila traka na dnu jedrilice koja nas je dodatno usporila i nismo imali šanse. A kad nema brzine nema ni taktike, sve se svodi na traženje čistog vjetra, što rijetko dobro završi haha", istaknuo je Igor Marenić.

"Opet oranje i kopanje, ali dobro smo to odradile. Šteta je što su vodeće Francuskinje Lecointre i Geron malo odmakle u bodovima, ali nama je najvažnije da ostanemo među tri najbolje posade. To nam je cilj, zasad sve ide", rekla je Enia Ninčević.