Virovitičko-podravska

ODMJERILI SNAGE

Slatinski nogometni stadion ispunilo 910 vatrogasaca

Natjecatelji su se okupili iz svih krajeva županije te uz natjecateljski duh pokazali jedinstvo i sklad kakav se rijetko može vidjeti

Ilustracija   FOTO:Damir Špehar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Slatinski nogometni stadion je jučer bio ispunjen nesvakidašnjim gostima, vatrogascima s područja Virovitičko-podravske županije. Njih ukupno 910 danas je odmjerilo svoje snage u spretnosti i brzini vatrogasnih vježbi. Prema riječima organizatora, zapovjednika VZ VPŽ Stjepana Venusa, ukupno 91 ekipa se danas natjecala u nekoliko disciplina. Natjecatelji su se okupili iz svih krajeva županije te uz natjecateljski duh pokazali jedinstvo i sklad kakav se rijetko može vidjeti, piše Večernji list.

Ovo je već tradicionalno 17. Vatrogasno natjecanje na kojemu sudjeluje ukupno 91 ekipa, s 910 natjecatelja koji će se natjecati u nekoliko kategorija. U kategoriji podmlatka i mladeži ukupno sudjeluju 52 ekipe te 39 ekipa s odraslima. Natjecatelji su rangirani prema dobnom uzrastu, tako da pomladak čine sudionici od 6-12 godina, mladež od 12-16 godina, a odrasli su raspoređeni u A i B kategoriju, koje čine vatrogasci do 30 godina i stariji. Ono što je sigurno obradovalo brojne posjetitelje ovog natjecanja, je činjenica da se vatrogastvo ne mora brinuti za pomladak, jer su mališani oduševljeno i spretno izvodili sve zadatke, te još pozornije pratili rad starijih „kolega“, što znači da će tek neki od njih možda odabrati i vatrogasne vode za svoju budućnost.

IZVOR: Večernji list