Razno

JEDNOSTAVNO, A POMAŽE

Kuhinjske čarolije za opekline od sunca

S jakom sunčevim zrakama i cjelodnevnim izlaganjem na suncu, dolaze i opekline na našoj koži. Donosimo vam nekoliko savjeta kako ih spriječiti, a ako se dogode kako ih ublažiti.

Ilustracija   FOTO:eqstyle.net
Piše: Republika.eu / Tportal.hr

Maslinovo ulje u malim praktičnim bočicama neizostavan je pripravak na plaži, a svi ga koriste za sunčanje kože ne bi li što prije dobili brončani i zanosni ten. Mary Novosel za Ordinaciju.hr otkriva kako je ipak sezamovo ili kokosovo ulje sa naribanom mrkvom puno bolje, jer naribana mrkva u ovim uljima daje Beta-karoten s kojim ćete brže potamnjeti, a manje izgorjeti.

Ako ipak izgorite, najbolje će vam pomoći  hladne kupke s malo jabučnog octa, izbjegavanje sunca i mazanje bademovim ili kantarionovim uljem u koje ste nakapali malo eteričnog ulja lavande, ističe Novosel.

Ako nemate pri ruci ove pripravke, zavirite u hladnjak. Tamo ćete sigurno naći limun i mlijeko – oni zajedno pomiješani daju odličnu tekućinu koja ublažava bol opeklina na vašem tijelu. Majoneza i jogurt stari su ''znalci'' kako vašoj opečenoj koži dati hladan osjećaj i brže pospješiti nestajanje crvenila na vašoj koži.

Izvor: tportal.hr