Osječko-baranjska

KONSTITUIRANJE NIJE USPJELO

Županijska skupština nije izabrala predsjednika

Današnja konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Osječko-baranjske županije prošla je bez uspjeha. Naime, 55 vijećnika danas je trebalo izabrati predsjednika i potpredsjednike Skupštine, no to im nije pošlo za rukom.

OSIJEK - Konstituirajuća sjednica skupštine prošla je bezuspješno   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

Izabrani vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije na današnjoj sjednici, koja je održana u prostorijama Velike vijećnice u Osijeku, uspješno su odradili prve tri, od ukupno četiri, točke dnevnog reda. Izabrali su predsjednika i članove Mandatne komisije i Komisije za izbor i imenovanje i položili svečanu prisegu, ali ono najvažnije im nije pošlo za rukom. Naime, prilikom izbora predsjednika i potpredsjednika županijske skupštine jedini prijedlog za predsjednika Skupštine, ispred kluba HDSSB-a, bio je dr.sc. Boris Antunović koji nije dobio potreban broj glasova. Sjednici je nazočilo 54 vijećnika, a za prijedlog Borisa Antunovića ruku je diglo 24 vijećnika što je nedostatno za izbor predsjednika te je sjednica prekinuta, a nova će biti zakazana u roku od 30 dana.

Zanimljivo je za dodati kako se prije glasanja o prijedlogu HDSSB-a za predsjednika skupštine za riječ javio Antun Kapraljević ispred kluba vijećnika Hrvatskih laburista i izjavio kako će njihovi vijećnici biti suzdržani prilikom glasovanja čak i u slučaju da bude predloženo više kandidata. Predstavnici HDZ-a, SDP-a, HNS-a i HSP-a dr. Ante Starčevića se nisu izjašnjavali. Valja dodati i kako su prilikom nekoliko stanki za vrijeme sjednice HDZ-ov Goran Ivanović i SDP-ovac Domagoj Hajduković u nekoliko navrata vodili razgovore i konzultacije.

Župan Vladimir Šišljagić iskoristio je prigodu i na kraju sjednice obratio se svim vijećnicima s nadom i željom da će na narednoj sjednici Skupština biti kostituirana i da će izabrati predsjednika Skupštine. "Vjerujem kako će razum ipak prevladati te da ćemo na idućoj sjednici imati izabrano vodstvo Skupštine i krenuti s radom. Eventualni novi izbori i razne druge opstrukcije ne idu nikome u korist, a ponajmanje građanima", zaključio je Šišljagić