Osječko-baranjska

DOBRE VIJESTI ZA KUPAČE

Kopika otvara svoja vrata u subotu!

Najpopularnije kupalište u Osijeku i okolici - Kopika - u subotu otvara svoja vrata kupačima. Iako je otvaranje bilo predviđeno ranije, to nije bilo moguće zbog visokog vodostaja Drave.

Kopika otvara svoja vrata u subotu!   FOTO:Marko Mrkonjic/Vecernji list
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Mješoviti, dječji i olimpijski bazen, naime, odavno su spremni, ali je zbog mjera obrane od poplave otvaranje Kopike odgođeno. Ipak, olimpijski bazen koristi se od početka lipnja za plivačke i vaterpolo treninge. Preostali okrugli duboki bazen bila je napunila Drava pa će se za njegovo otvaranje čekati spuštanje vodostaja, povlačenje dravske vode te čišćenje i pripremanje bazena za punjenje vodom iz vodovodne mreže, javlja Glas Slavonije.

Po pitanju naplate sadržaja, ova će kupališna sezona biti vrlo slična prošloj, što znači da su bazeni ograđeni, a ulazak je besplatan za djecu, dvije kune stoji ulaznica za mlade od 12 do 18 godina i pet kuna za odrasle. 

Uz bazene će biti uobičajena ponuda hrane, pića i sladoleda, a o sigurnosti kupača brinut će zaštitari, spasioci i medicinska sestra. Kupanje na dijelu uz Dravu je besplatno, ali za uređenje plaže će se čekati povlačenje nabujale Drave. 

Kako saznajemo u Športskim objektima, valja očekivati da će nakon spuštanja vodostaja ostati mnogo mulja i smeća, a pitanje je i što se dogodilo s navezenim pijeskom kojim se trebala proširiti plaža.

Prvog dana nove kupališne sezone najavljeno je sunčano vrijeme i temperature iznad 30 Celzijevih stupnjeva pa se može očekivati gužva.

Izvor: Glas Slavonije