Požeško-slavonska

SURADNJA HDZ-a I HDSSB-a U POŽEGI

HDSSB sa svih stranačkih dužnosti suspendirao Miru Rašića!

Na večerašnjoj sjednici Gradskog odbora u prostorijama požeškog HDSSB-a, sa svih stranačkih dužnosti suspendiran je dosadašnji predsjednik gradskog HDSSB-a Miro Rašić.

Miro Rašić
Piše: Republika.eu

Na samom početku sjednice predsjednik Županijskog odbora Požeško-slavonske županije dr. Dražen Đurović upoznao je Miru Rašića sa sadržajem odluke Predsjedništva HDSSB-a da se isti trenutno suspendira sa svih stranačkih dužnosti i zamolio ga da napusti sjednicu, a što je ovaj i učinio.

Đurović je također nazočnima priopćio da svi oni koji se ne slažu sa ovom odlukom Predsjedništva mogu istog trenutka napustiti sjednicu Gradskog odbora kojom je on kao predsjednik Županijskog odbora predsjedavao. Nakon toga sjednicu je napustilo desetak članova, od ukupno dvadesetak koliko ih je bilo nazočno, a sjednica je nastavljena, pod Đurovićevim predsjedavanjem.
 
Đurović je upoznao ostale članove Gradskog odbora da je odluka Županijskog odbora da se na predstojećoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća od strane HDSSB-a podrži HDZ kako bi se sjednica konstituirala u prvom pokušaju, a da se još neki detalji pregovora vode s predsjednikom Županijskog odbora HDZ-a, Franjom Lucićem koji će zasigurno na vrijeme biti uspješno okončani. Također je naglasio da je odluka Županijskog odbora HDSSB-a da on osobno za početak (Đurović) bude vijećnik u Gradskom vijeću grada Požege.

Na kraju je upoznao preostale nazočne članove Gradskog odbora HDSSB-a, da se stranačka samovolja i nedisciplina kao klasičan primjer nepoštivanje Statuta HDSSB-a, kao i odluka središnjih tijela HDSSB-a, neće nikome tolerirati, te pozvao na jedinstvo i zajednički rad u okvirima koje diktiraju Program HDSSB-a i Statut stranke.

Na naš telefonski upit predsjedniku HDSSB-a, da li saborski zastupnik HDSSB-a i predsjednik HDSSB-a za Požeško-slavonsku županiju Dražen Đurović ima podršku vodstva HDSSB-a, predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić je odgovorio:  

"Dr. Dražen Đurović je predsjednik HDSSB-a za Požeško-slavonsku županiju i ima punu potporu i povjerenje Predsjedništva HDSSB-a za svoj rad u Požeško-slavonskoj županiji . Kao što je poznato Predsjedništvo HDSSB-a je dalo punu samostalnost donošenja odluka za suradnju sa svim političkim opcijama na području svih pet slavonsko-baranjskih županija i takve su odluke isključivo u njihovoj nadležnosti. Ako je Županijski odbor Požeško-slavonske županije donio odluku da se u gradu Požegi na gradskom vijeću podrži HDZ, mi nemamo ništa protiv. Onaj tko se takvoj odluci svoga Županijskog odbora ne povinuje, ili bude vodio nekakvu svoju samostalnu politiku biti će sankcioniran pred stranačkim Sudom časti, zaključio je za naš portal predsjednik HDSSB-, dr. Vladimir Šišljagić.