Gospodarstvo

I DO 30% MANJI RAČUNI

Potrošači pozdravljaju konkurenciju HEP-u

Hrvatske potrošače, ako je suditi prema najavama novopridošle konkurencije HEP-u, uskoro očekuju i do 30 posto manji računi za struju. Jesu li spremni zbog toga prijeći novom dobavljaču ili će ostati vjerni Hrvatskoj elektroprivredi? U anketi koju smo snimili u Zagrebu većina je rekla da će u izboru prevagnuti glavni kriterij - cijena. Poslušajte što su nam građani rekli...

HEP   FOTO:Marijan Susenj/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Ne razmišljamo o promjeni, jer sve to dođe na isto. Kao i ovi za televiziju, telefone, ima ova vrsta, ona, a naposljetku plaćaš dva paušala. Zato ostajemo na našoj Elektroprivredi", kaže gospođa Ankica. Dio građana je manje oprezniji, ali i zasad neodlučniji o prelasku u HEP-u konkurentski tabor.

"Vidjet ćemo što će biti, što će reći. Kod nas kako vjetar puše, tako se i oni okreću", kaže Bjelovarčanin Josip, a oprezna je i Zagrepčanka Vesna. "Vidjet ćemo kako će to sniženje cijena izgledati u provedbi. Hoće li opet biti uračunat paušal koji će na kraju doći na isto. Ako je povoljnije, prijeći ćemo, jer smo veliki potrošači pa bi nam se isplatilo. U svakom slučaju konkurencija je dobra".

Najave slovenskog GEN-I i njemačkog RWE o uštedama do 30 i 35 posto, drugi su jedva dočekali.

"Znači, sad imam 600 kuna, znači 180 kuna manje bih platila. Pa to je puno! Toliko platim telefon. Ne mislim da je prijevara. A i uvijek se mogu vratiti natrag", zaključila je ova Zagrepčanka.