Vukovarsko-srijemska

ZBOG NEPOSTOJANJA KOORDINACIJE

HDSSB raspustio stranački ogranak za Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vinkovce

Predsjedništvo Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje na sjednici održanoj 17. lipnja 2013. u Osijeku, sukladno odredbama Statuta HDSSB-a, donijelo je odluku o raspuštanju stranačkih ogranaka za Vukovarsko-srijemsku županiju i grad Vinkovce.

Davorin Pezerović   FOTO:glas-slavonije.hr
Piše: Republika.eu

Čelništvo navedenih ogranaka već duže vrijeme vodi međusobno nekoordiniranu politiku na području Vukovarsko-srijemske županije, a što središnja tijela stranke više ne mogu tolerirati. Primjer nepostojanja koordinacije navedenih stranačkih tijela je i konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Vinkovaca kada se dogodilo da izabrani vijećnici HDSSB-a nisu imali jedinstven politički stav kod glasovanja pri izboru predsjednika Vijeća.

Također, čelni ljudi HDSSB-a grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije prema ocjeni Predsjedništva HDSSB-a zanemarili su najvažniji dio stranačke politike HDSSB-a, a to je neprestana i korektno uspostavljen komunikacija s članovima i simpatizerima stranke na području svoje zone političke odgovornosti. Predsjedništvo HDSSB-a ocjenjuje da su upravo to uzroci i presudni razlozi što je kao posljedicu dovelo do rezultata na proteklim lokalnim izborima sa kojim HDSSB u cjelini ne može biti zadovoljan.

Predsjedništvo HDSSB-a obvezuje se imenovati povjerenike raspuštenih ogranaka koji imaju zadaću u što kraćem roku organizirati izborne skupštine ogranaka stranke. 

Osijek, 18. lipnja 2013. 

Glasnogovornik HDSSB-a
Karlo Šatvar, dipl.iur.