Društvo

ŽELJKA MARKIĆ U NEDJELJOM U 2

Homoseksualnost je opasan način života

Predvodnica inicijative "U ime obitelji" Željka Markić gostovala je danas u emisiji Nedjeljom u 2.

Piše: Republika.eu/Večernji list

- Najbolja zajednica za odgajanje djece je brak sklopljen između muškarca i žene. Djeca koja odrastaju u brakovima istospolnih partnera u daleko su nepovoljnijem položaju i te činjenice potvrđuju relevantna istraživanja - istaknula je Željka Markić gostujući u emisiji Nedjeljom u 2.

Na pitanje ugržava li nju činjenica da bi homoseksualci mogli odgajati djecu, Markić je odgovorila: '' Da, jako, ako ja neću moći reći da sam svojoj djeci majka već roditelj, onda da!''

- Homoseksualnost je opasan stil života. Bijelci homoseksualci 60 puta su skloniji umrijeti od AIDS-a. To je smrtonosna bolest. Po svim parametrima su depresivniji i nezadovoljniji u životu - utvrdila ja Markić.

- Brak je diskrimirajuća institucija. Vi ako imate 14 godina i volite se, ne možete se oženiti. Ako ste bratić i sestrična ne možete se vjenčati. Ako ste muškarac i muškarac i volite se, ne možete se vjenčati. Iznijela sam argument, možda ne dobro, ali sam ga iznijela - nasmijala se Markić.

- Nije pristojno nekoga pitati koje je duhovnosti unutar katoličke crkve kao niti koje je nacionalnosti - zaključila je Markić na kraju emisije.