Razno

NAKON NEUSPJEŠNOG TRAGANJA ZA POSLOM

5 savjeta kako ostati pozitivan

Dobili ste 25 odbijenicu za posao od poslanih 50, pozvani ste na razgovor za posao, no njega je dobio netko drugi, očajni ste i nezaposleni. Ne tugujte, mi vam donosimo 5 savjeta kako ostati pribran u ovakvim situacijama, očuvati vjeru i zadržati pozitivan stav da će te na kraju biti zaposlena osoba.

U potrazi za poslom...   FOTO:poslovni.hr
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

Napravite raspored

Iako ne radite, svoj dan si organizirajte tako da vam je raspored pretrpan. Ustanite se ujutro u normalno vrijeme, nemojte prespavati jutro i provesti cijeli dan u pidžami izležavajući se u dnevnom boravku ispred facebooka i TV-a. Popijte svoju kave, i isplanirajte si dan. Tijekom dana okupirajte se provjeravanjem slobodnih radnih mjesta, šaljite molbe i odredite još par zadataka koje ćete taj dan obaviti. Tako ćete, unatoč nezaposlenosti, osjećati da ipak napredujete, a ne da stojite na mjestu. 

Treniranje vlastitog uma

Upalite si internet i pronađite besplatne stvari koje se nude. Učenje stranog jezika, različite tečajeve ili u krajnjem slučaju izrada samostalnog nakita pomoći će vam da sami sebe nagradite sa novim znanjima.

Izađite iz kuće

S obzirom da je Internet i komunikacija putem njega uzela maha i više-manje sve poslove rješavamo ispred tv-a, komunikacija oči u oči i dalje ima svoju težinu. Stoga pokušajte što ćešće biti u društvu drugih ljudi, širite poznanstva i skupljajte kontakte ljudi. Nikada ne znate gdje i od koga ćete čuti informaciju koja bi vam mogla pomoći da dobijete posao.

Trenirajte

Nedostatak vremena najčešći je izgovor za neaktivnost. S obzirom da sada imate vremena na pretek, ništa vas ne priječi da uzmete svoj bicikl, role ili obujete tenisice za trčanje. Osim što će vas držati u formi, fizička aktivnost razbiti će monotoniju i probuditi vaš duh te vam napuniti baterije. To će vam dati novu energiju i više samopouzadnja za potragom posla.

Niste sami

Nezaposlena osoba nezadovoljna je osoba. Savjetujemo vam što više komunikacije između prijatelja i rodbine. Kada imate dan D, nemojte to držati u sebi, podijelite svoje probleme s ljudima do kojih vam je stalo i koji vas razumiju, vjerujte nosit ćete se lakše s njima.