Glazba

USKORO I OSTALE POZORNICE

Pozitivne vibracije s EXIT Reggae pozornice

Positive Vibration Stage, jedan od omiljenih mjesta gdje je uvijek zagarantirana sjajna i opuštena atmosfera, na veliku radost publike, mijenja koncept. Naime, ove godine pod sloganom EXIT R:Evolucija, naglasak stavljamo i na promociju domaćih kvalitetnih bendova, s više od 40 domaćih i stranih izvođača, LIVE bendova, Sound Systema, DJ-a i MC-ja.

Coyote   FOTO:Republika.eu
Piše: Republika.eu

Reggae stage ove godine najavljuje competition show u okviru show timea, koje će biti održavano svaku večer poslije 2 ujutro. Sudjelovat će posjetitelji i birat će se najbolji vokal, best jamaican dance, best jamaican speech MC, a finalnu večer natjecanja rezervirano je za posljednji dan festivala, 14. srpnja. Programu će dati posebne tonove plesne škole Viva Dance i Groovin' skull koje će u reggae ritmu upotpunjavati svaki vibe na ovoj pozornici.

Bez sumnje, nezaobilazni Reggae stage, famozni “meeting point”, dio festivala koji odiše besprijekornim osjećajem mira i slobode, ove godine predstavlja sjajna domaća i strana imena, kao što su: Smoke ‘n’ soul, Hornsman Coyote & Balkan Music Box Riddim, Darka & Balkan Music Box Riddim, Aman Zaman, Mašta Bašta, Dečija Radost i Rab L Khali.

SMOKE 'N' SOUL

Smoke'n'Soul – beogradski bend koji je nastao 2000. godine, izrastao je u precizni roots reggae stroj koja može stajati ponosno i donijeti pozitivne vibracije na bilo koju scenu ovog planeta. Upravo su javnosti predstavili novi singl  „Give Thanks and Praises“ koji savršeno predstavlja razvoj njihove kreativnosti. 


HORNSMAN COYOTE & BALKAN MUSIC BOX RIDDIM

Hornsman Coyote (aka Nemanja Kojić Kojot) je međunarodno poznati reggae autor i trombonist iz Srbije. Srpskoj javnosti poznatiji kao lider reggae-metal atrakcije Eyesburn, Kojot kao solo umjetnik ima preko 20 vinil izdanja i 6 albuma za različite etikete širom svijeta u zadnjih šest godina. Snimao je i dijelio scenu sa svjetski poznatim umjetnicima kao što su, između ostalih, Lee Scratch Perry, Max Romeo, I Jahman Levi, Jah Mason, Lutan Fyah, Soulfly i Bunnigton Judah...

DARKA & BALKAN MUSIC BOX RIDDIM

Izvanserijski vokal i autor, po kritičarima “kraljica među balkanskim reggae vokalima”, “neponovljiv glas”, “reggae i soul diva”, “srpska Erykah Badu”, Darka se glazbom bavi od svoje petnaeste godine i imala je sreću nastupati s najtalentiranijim glazbenicima u Srbiji. Ovoga ljeta bit će predstavljen prvi singl video “Rise Up”, a publika EXIT-a 2013 moći će ju poslušati u akustičnom setu s glazbenicima iz Balkan Music Box Riddima.

AMAN ZAMAN

Aman Zaman je reggae/dub/ska bend iz Svilajnca, nastao 2008. godine i čini ga devet članova, zaduženih za luđačku atmosferu na koncertima.


MAŠTA BAŠTA

Mašta Bašta je bend sačinjen od mladih ljudi raznovrsnih interesa, okupljenih oko jednog zajedničkog cilja. Ta raznolikost tema i zanimanja ogleda se u njihovoj glazbi, čiji je zajednički nazivnik pozitivna energija i duh promjena. 

DEČIJA RADOST

Na reggae stageu nastupit će u punom sastavu i cijeli koncert bit će posvećen sjećanju na Bob Marleya u njihovom izvođenju njegovih pjesama.


RAB L KHALI

Projekt je nastao 2011.godine. Započet kao trojac, zasnovan na elektronskoj produkciji i sound system formaciji uz VJ podršku, tijekom godinu dana evoluirao je u šestočlani live bend. 


Na Positive vibration pozornici očekuju nas i sjajni DJ-evi i MC-evi: Deadley Hunta, Chay Nelle, Ana Perišić, Ras Rueben, Sarah Eliza, Tico, Jah Bones, Mac Floss, Supper Natty, Wenti Wadada i Soul Vibes.

Među Sound System izvođačima, uživat ćemo u nastupima: Irie Revolution, Dada Selectah, Superstar Selecta, Jah Messenjah, Ras Milenko, Martinees, Shashaman, Baga Sound, Wack Wacko, Fyahman.


Sve o ULAZNICAMA i ostalim izvođačima požete potražiti na sljedećem linku.