Moda & ljepota

PRIBLIŽAVA SE LJETO

Postignite savršenu bikini zonu

Prvim zrakama sunca i počecima godišnjeg doba ljeta, bikini zona kod žena postaje prioritet koju posebno naglašavamo, izložena je većim pogledima na vrućim plažama. Ako ste ju zanemarili tijekom zimskih mjeseci, mi vam donosimo nekoliko savjeta s kojima ćete ju dovesti ponovno do savršenog izgleda.

Želite li ovakvu bikini zonu?   FOTO:she.hr
Piše: Republika.eu / Dnevnik.hr

Koliko puta često moramo ići na depilaciju?

Svako žensko tijelo je drugačije pa s obzirom na to svima dlačice rastu različitom brzinom. Bitno je naglasiti da se ispod prvog sloja kože nalaze dlačice koje još nisu izrasle na površinu te ako ste nedavno prvi puta bili na depilaciji voskom ili šećernom pastom – možete ih očekivati vrlo brzo. Inače se odlazak na depilaciju preporuča sva tri do četiri tjedna.

Brijanje dlačica nakon depilacije voskom?

Ono je dozvoljeno, ali za sobom vuče druge neželjene posljedice. Ako uzmete britvicu u ruke nakon depilacije, to će vas uvijek vratiti korak unatrag jer nakon svakog brijanja dlačice rastu deblje i čvršće. Ako si možete dopustiti, radije se strpite do prve sljedeće depilacije. Odlazite li redovito na depilaciju voskom ili šećernom pastom, s vremenom ćete moći uočiti promjenu u teksturi dlačica, njihovoj boji i količini, postat će rjeđe, tanje i svjetlije.

Čupkanje dlačica pincetom ili ne?

Mnoge žene nakon depilacije uzimaju pincetu u ruke i na taj način se rješavaju dlačica koje nakon par dana naknadno izrastu. Ovaj princip rješavanja dlačica na vašoj bikini zoni je dopušten, ali vas kao i brijanje vraća korak unatrag. Dlake na vašem tijelu rastu u određenim fazama. Nakon depilacije vaše tijelo registrira nedostatak dlačica koje potom počinju rasti.

Piling nakon depilacije?

Kako njegovati bikini područje nakon depilacije vječno je pitanje. Savjetujemo vam da nikako prvih par dana nakon depilacije ne posežete za grubim pilingom na koži koja je tih dana i dalje iritantni dio vašeg tijela. No, nakon nježnije njege bikini zone pripremite ju za sljedeću depilaciju pilingom. Ukoliko imate masnu kožu, dva do tri puta tjedno posegnite za pilingom na bazi soli. Za normalnu ili pak suhu kožu preporuča se piling na bazi šećera.

Hidratacija bikini zone

Postoji čitav niz raznih hidratantnih krema obogaćenih vitaminima za njegu kože nakon depilacije. Najbolje je odabrati onu kremu koja vam neće začepiti pore. Hidratantna krema osobito je bitna, jer osim što kožu čini mekšom i zdravijom, onemogućava urastanje dlačica.