Crna kronika

'PEDERČINO, UBIT ĆEMO TE!'

Grupa homofoba banula na vrata organizatoru Split Pridea i prijetila mu smrću

"Očito je riječ o organiziranoj i agresivnoj skupini osoba koja nastoji fizički napasti volontere Split Pridea", poručila je Juras.

Ilustracija   FOTO:Tino Jurić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Ante Beus, voditelj splitskog Gay Pridea napadnut je u četvrtak oko 22 sata. Grupa muškaraca došla mu je pred vrata stana, lupala i nastojala razvaliti ih uz povike: "Pederčino, ubit ćemo te", piše Večernji list.

Beus je pozvao policiju koja traga za nasilnicima, a o događaju javnost je izvijestila Sanja Juras, voditeljica Kontre. Napominje da je Beusa i jednu od volonterki Split Pridea prošlog tjedna pratila skupina od osam ljudi u blizini Beusova stana. Prijetili su govoreći da žele vidjeti gdje stanuju. Uspjeli su im pobjeći. I tada su pozvali policiju.

"Ovo nije prvi takav napad. Nekoliko dana prije Split Pridea izvršen je sličan napad. Nasilnici su nabijali po vratima stana jednog od volontera, prijeteći i nasilno pokušavajući ući u stan. – Očito je riječ o organiziranoj i agresivnoj skupini osoba koja nastoji fizički napasti volontere Split Pridea. Zahtijevamo da policija odlučno reagira i pronađe i procesuira počinitelje te spriječi daljnje napade", poručila je Juras.

IZVOR: Večernji list