Razno

IZNENAĐUJUĆE I KORISNO

5 nesvakidašnjih načina uporabe dječjeg pudera

Imate različite proizvode u kućanstvu, ali ih vi koristite samo za ono što su namjenjeni? Ne ustručavajte se upotrijebiti neki proizvod za nešto sasvim drugo. Jedan od njih je i dječji puder za koji vam donosimo situacije u kojima je pravi spas.

Osim što upija vlagu, dječji puder možete koristiti i u mnogim drugim situacijama   FOTO:mmmglawblog.com
Piše: Republika.eu / Zadovoljna.hr

Neugodni miris iz vaše obuće

Obuća koju nosite tijekom cijelog dana poprimi neugodan miris i to je neizbježno. Kako bi sutradan ponovno obukli baš te cipele, uspite dječji puder u svaku cipelu i ostavite preko noći. Ujutro istresite višak pudera iz njih, a neutraliziranost neugodnog mirisa biti će sjajni početak vašeg dana.

U borbi protiv mravi

S lijepim vremenom dolazi nam najezda mravi, a sve češće vidjet' ćemo ih uz rubove zidova naše kuće. Pospite mjesta dječjem puderom gdje se najčešće okupljaju i uspješno ćete ih otjerati. Mravi ne podnose miris i teksturu dječjeg pudera, a ako idete u prirodu, dječji puder ponesite sa sobom.

U borbi protiv znojenja

Brojne od vas tijekom spavanja muči prekomjerno znojenje zbog kojeg se budimo u mokrim plahtama. Dječji puder izvrstan je i u ovom slučaju jer savršeno upija vlagu, dovoljno je da površinu plahte prije spavanja pospete puderom.

Njega ljubimaca

Imate kućnog ljubimca i manjak slobodnog vremena za njegovu kupku? U spas dolazi dječji puder. Uzmite krpu i na nju posipajte puder, a kružni pokretima utrljajte sadržaj krpe u dlaku vašeg ljubimca. Neugodni mirisi vašeg ljubimca će nestati, osvježit će mu dlaku, a potpuno je siguran za kožu.

Učinkoviti sakupljač vlage

Koristite li prilikom čišćenja kućanstva gumene rukavice vjerojatno ste se nebrojeno puta našli u situaciji da ste ih poželjeli baciti u smeće iz jednostavnog razloga što ih nakon jednog skidanja više niste mogli navući na ruku. Razlog 'neposlušnosti' obično je vlaga u rukavicama koju će najbolje upiti mala količina dječjeg pudera.

Izvor: zadovoljna.hr