Ostalo

MEDITERANSKE IGRE

Giovanni Cernogoraz nosi hrvatsku zastavu u Mersinu

Na XVII. Mediteranskim igrama od 20. do 30. lipnja u turskom gradu Mersinu natjecat će se 102 hrvatska sportaša, a cjelokupna delegacija broji 161 člana, odlučilo je to Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora na sjednici održanoj 12. lipnja 2013. u sjedištu HOO-a u Zagrebu.

Giovanni Cernogoraz   FOTO:Goran Jakus/PIXSELL
Piše: Media Servis

Stjegonoša na svečanosti otvaranja bit će zlatni olimpijac sa OI London Giovanni Cernogoraz. Osim njega, na MI će nastupiti i ostali osvajači zlata na OI London - Sandra Perković i Hrvatska vaterpolska reprezentacija.

Na sjednici vijeća je odlučeno i da se među korisnike Programa potpore kvalitetnim sportašima uvrštavaju karatašica Ana Lenard i kajakaš Antonijo Obadić, a na prijedlog Hrvatskog dizačkog saveza Nikolayu Peshalovu se produžuje status trenera mlađih dobnih kategorija, jer je 8. mjestom na Svjetskom prvenstvu u svibnju 2013. ostvario kriterijski rezultat.

"Članovi Vijeća izrazili su punu podršku Sportskoj televiziji. Zakonom o sportu utvrđeno je da je sportska djelatnost od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Zato je SPTV, televizija svih nacionalnih sportskih saveza i sportova, od posebnog nacionalnog interesa. Stručne službe HOO-a razradit će rješenje kojim će se osigurati daljnje funkcioniranje ovog za HOO i cjelokupni hrvatski sport bitnog projekta.

HOO će, na prijedlog svoje Komisije za informiranje i izdavaštvo, sufinancirati četiri izdavačka projekta: knjigu 'Osvajači olimpijskih odličja iz Hrvatske od 1900.' autora Jurice Gizdića, dokumentarni film o olimpijski, stolnotenisačici Tamari Boroš, film Splitski olimpijci autora i producenta Vanje Vinkovića te knjigu Antropološke osnove i trenažni proces koju izdaju Hrvatski pikado savez i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu", priopćili su iz Hrvatskog odlimpijskog odbora.