Požeško-slavonska

ZA KRAJ ŠKOLSKE GODINE

Služena misa zahvalnica za požeške osnovnoškolce

Misno slavlje predvodio je msgr. Josip Devčić, generalni vikar Požeške biskupije.

Ilustracija - procesija za Tijelovo u Požegi   FOTO:Dušan Mirkovic/Pixsell
Piše: Republika.eu / Večernji list

Požeški osnovnoškolci među kojima su bili i učenici Katoličke osnovne škole predvođeni svojim učiteljima i ravnateljima okupili su se 10. lipnja u požeškoj katedrali kako bi misnim slavljem zahvalili Bogu za dobra koja su primili tijekom minule školske godine. Slavlje je predvodio msgr. Josip Devčić, generalni vikar Požeške biskupije. Na početku slavlja msg. Devčić sve je pozdravio u ime požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića i svoje osobno ime. Podsjetio je kako su djeci branili da priđu Isusu, a on im je rekao da puste malene k njemu jer njihovo je kraljevstvo nebesko, piše Večernji list.

"Isus je znao i da tako mala djeca puno shvaćaju i razumiju. Pokušajmo čuti što nam to danas Isus ima reći", pozvao je djecu predvoditelj slavlja. U homiliji je msgr. Devčić podsjetio kako je Bog svakome od nas dao neke talente na kojima Bogu trebao zahvaliti, ali isto tako zahvalu trebamo uputi i učiteljima, kuharicama ali i mnogima drugima. Škola nije samo ustanova u kojoj se uči o različitim stvarima nego je ona mjesta gdje se stvara kompletna osoba kroz odgoj. Podsjetio je da nam je Bog dao savjest u kojoj je upisano što je dobro, a što nije, što je grijeh, a što krepost. Upozorio je kako se u đačkoj dobi javlja ljubomora zbog toga što je netko drugi dobio bolju ocjenu ili je pohvaljen.

Na kraju je pozvao učitelje da Bogu zahvale na učenicima koji su im podareni kako bi ih izgrađivali te ih upozorio da uvijek nastoje biti pravedni prema njima jer je to ono što ih najviše boli.

"Zahvaljujem vam dragi učitelji za svaku vašu lijepu riječ, za vašu žrtvu i strpljivost. Zahvaljujem se vama dragi đaci što pokušavate biti strpljivi i sabrani te ispuniti ono što od vas očekuje dragi Bog, vaši roditelji i domovina a to je da budete ljudi znanja, stvaralaštva, otvorenosti i iskrenosti prema Bogu i čovjeku. Hvala svima koji su tijekom ove školske godine darivali sebe za dobro drugoga", poručio je msgr. Devčić. Na kraju svete mise vlč. Ivica Žuljević, ravnatelj Katoličke osnovne škole zahvalio je predvoditelju slavlja te svima koji su na njemu sudjelovali.

IZVOR: Večernji list