Moda & ljepota

FLASTER NA JEZIKU

Najekstremnija metoda skidanja kilograma

Opsjednutost izgledom današnja je svakodnevica, a oni koji nikad nisu iskusili „čari“ dijete prava su rijetkost. No, izdržati dijetu i izgladnjivati se nije nimalo lako pa stoga metode skidanja kilograma svakim danom postaju sve ekstremnije.

Flaster   FOTO:abclocal.go.com
Piše: Republika.eu / Daily Mail

Najekstremnija metoda dosad zasigurno je flaster na jeziku. Naime, riječ je o plastičnom flasteru koji se zašije na jezik pa je gutanje hrane izuzetno bolno, a pacijenti su primorani konzumirati samo tekuću hranu što rezultira unošenjem maksimalno 800 kalorija dnevno, piše Daily Mail.

Ovu metodu koja vam navodno može pomoći da u mjesec dana smršavite oko 13 i pol kilograma osmislio je 2009. godine plastični kirurg s Beverly Hillsa, Nikolas Chugay.

No, iako takvi rezultati na prvu zvuče uisitnu bajno, posljedice ipak postoje. Dr. Chugay upozorava da ova metoda nakon zašivanja flastera može prouzročiti otjecanje jezika i probleme s govorom, te da se flaster mora skinuti nakon jednog mjeseca inače će urasti.

Osim što je ova metoda bolna za vas, bolna je i za vaš novčanik, pa stoga želite li ekspresno skinuti kilograme morat ćete izdvojiti oko 10 000 kuna.