Osječko-baranjska

ĐAKOVO

Održava se slavonska 'Biciklijada'

Danas kreće najveća slavonska 'Biciklijada'. Pod pokroviteljstvom TZ Đakovo, Grada Đakova, a u organizaciji tvrtke Mlaco i ove godine kreće kolona biciklista prema jezeru Jošava, kaže direktor tvrtke Mlaco Dubravko Knežević...

Biciklijada   FOTO:Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
Piše: Media Servis

"Okupljanje je u 9 sati, polazak u 10 sati. Dužina staze je nekih 7,5 kilometara. Svi koji dođu na sami start biciklijade dobit će majicu ili kapu, ovisno o uzrastu i dobit će bonove za besplatno konzumiranje hrane i pića dolje na jezeru", rekao je Knežević.

Iako je put prilično dug, građanima kao da nije nimalo teško pedalirati do odredišta, pogotovo zato što ih ondje čeka okrijepa i dobra zabava.

"Vesela kolona će krenuti u pratnji policije, do jezera Jošava, na čelu s kombijem u kojem sviraju tamburaši. I tamburaši će imati svoj program od nekoliko sati dolje na jezeru. Osim obroka i pića za bicikliste, pripremaju se tradicionalne biciklističke nagradne igre, kao što su povlačenje užeta, skakanje u vreći, vožnja spretnosti i razna druga iznenađenja", ističe Knežević.

U sklopu devete po redu Biciklijade, Vijeće za prevenciju grada Đakova, Odjel prevencije i Policijska postaja Đakovo organiziraju program pod nazivom 'Na biciklu osvijetljeni u prometu sigurniji' u koji su uključene i osnovne škole sa područja grada Đakova.

"Ove godine su se priključili naši policajci s podjelom sigurnosnih predmeta za sigurniju vožnju. Nećemo otkriti što je. Radi se o predmetima koji se pričvršćuju na bicikle", kazao je Knežević.

Na ovoj biciklijadi nije važno hoćete li doći prvi ili zadnji, važno je stići do cilja, družiti se i boraviti u prirodi.