Osječko-baranjska

PLESNJAK ZA GABI

Humanitarna zabava za pomoć Gabrijeli Varvodić

Humanitarna udruga 'Od mene za tebe', Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek i sportsko-plesna udruga 'Feniks' organizirat će humanitarno plesnu zabavu za prikupljanje pomoći četverogodišnjoj osječanki Gabrijeli Varvodić koja mora na složenu operaciju srca u Linz.

Gabrijela Varvodic   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Media Servis

Važnost ove akcije objašnjava u ime organizatora, Zoran Lacković.

"Curici koja nažalost ima centimetar i pol veliku rupu na srcu i ne možete vjerovati, na to mjesto se treba ugraditi jedna teleća žila da bi to zatvorila. Kada je humanitarna udruga 'Od mene za tebe' to čula, uputila se u ovu akciju da se pomogne. Roditeljima male Gabrijele HZZO pokriva operaciju, međutim potrebno je 20.000 kuna da bi majka mogla biti uz nju. Znači, ova akcija je za prikupljanje sredstava za sve dodatne troškove oko operacije, kako bi uz Gabrijelu bila i njezina majka", ističe Lacković, koji otkriva da se u Linz putuje 10., a operacija je planirana 12. ili 13. lipnja. To, kaže, sigurno neće biti zadnja operacija jer kako srce raste, ta ugrađena 'teleća' žila ne raste. Gabrijela će tako za dvije godine ponovno morati na operaciju.

Zabava pod nazivom 'Plesnjak za Gabi' održat će se u Šećeranskom domu večeras s početkom u 20 sati. U glazbenom dijelu programa nastupit će Zita i Zdenko Rončević te tamburaški sastav 'Zlatni klas'. Sav prihod od prodanih ulaznica bit će doniran obitelji Varvodić.

"Simbolična cijena od deset kuna je jedna kap vaše dobrote u ovu našu priču. Karte za zabavu mogu se nabaviti cijeli dan na štandu na Trgu Ante Starčevića te u popodnevnim satima u Portanovi kod Info pulta i prije same zabave", kazao je Lacković.

U humanitarnu akciju možete se uključiti i pozivom na humanitarni broj telefona 060 800 335. Cijena poziva je 3,75 kuna iz fiksne, a 5,05 kuna za pozive iz mobilne mreže. PDV je uključen .