Vukovarsko-srijemska

UDRUGA POTROŠAČ

'Grijanje u Vukovaru godinama se naplaćuje na nezakonit način'

Mirko Dragun, predsjednik udruge, kaže kako u prilog njegovim tvrdnjama idu i sudske presude u korist građana.

Vukovar   FOTO:Goran Ferbezar/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Prema tvrdnjama iz vukovarske udruge Potrošač gradska tvrtka Tehnostan već godinama građanima na nezakonit način naplaćuje isporuku toplinske energije. Mirko Dragun, predsjednik udruge, kaže kako u prilog njegovim tvrdnjama idu i sudske presude u korist građana, piše Večernji list. 

"Činjenica je da mi od 2007. godine tražimo od gradske tvrtke Tehnostan da sklopi ugovore sa korisnicima stanova o isporuci toplinske energije. Oni to nisu napravili ali su isporučivali toplinsku energiju pa čak i nekim građanima koji to nisu željeli ili nisu mogli platiti. Sada, putem sudskih tužbi i ovrha, žele naplatiti svoja potraživanja od građana za što nemaju temelja jer nikada sa većinom njih nisu ni sklopili ugovore o isporuci toplinske energije", rekao je Dragun na današnjoj konferenciji za novinare. 

U međuvremenu na adrese građana proteklih tjedana počeli su stizati pozivi od strane Ministarstva regionalnog razvoja i njihove službe u Vukovaru za sklapanjem Ugovora o korištenju toplinske energije. Dragun kaže kako je to također nezakonito i da su o tome izvjestili i resorno ministarstvo. 

"Ako tko može i treba sa građanima sklopiti bilo kakav ugovor o isporuci toplinske energije onda je to Tehnostan i nitko drugi. Na građanima je opet da odluče žele li ili ne sklopiti takav ugovor koji se treba pdoužavati svake godine ili svake dvije godine. Na ovaj način zapravo želi se legalizirati višegodišnja nezakonita naplata. Žalosno je i što Državni inspektorat po tom pitanju ne čini ništa kao niti Gradsko vijeće Vukovara koje je u ranijim sazivima bilo upoznato sa svim detaljima, ističe Dragun dodajući da tehnostan sa većinom stanara u Vukovaru nije sklopio nikakav ugovor o korištenju toplinske energije. – Ugovore ima oko 40-ak posto stanara. I na to smo upozoravali inspektorat ali bez rezultata. Uz to poznato je i da je cijena grijanja u Vukovaru jedna od najskupljih u Hrvatskoj", rekao je Dragun.

IZVOR: Večernji list