Lokalni izbori

IVAN VRKIĆ

U kampanji sam radio za političare, od sutra radim za građane

Osijek je dobio novog gradonačelnika. Ivica Vrkić pobijedio je Krešimira Bubala s 52,82 posto osvojenih glasova. U svojoj prvoj reakciji na pobjedu rekao je da s njim niti počinje niti završava povijest.

Ivan Vrkić, Anto Đapić ,Biljana Borzan   FOTO: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Media Servis

 "Samo želim da se stvore uvjeti da od sutra mogu raditi za svoje građane. U ovoj kampanji sam radio za političare, a od sutra ću raditi za svoje građane. Sasvim sigurno ću se snaći - i kad skočim u vodu, plivat ću iako ne znam plivati. Sasvim sam siguran da ću raditi na način da ću tražiti timove, prave timove, neću biti politički ni stranački opterećen jer ćemo trebati puno mladih, sposobnih, profesionalnih ljudi s obzirom da smo u teškom stanju", rekao je Vrkić.

HDSSB, ipak, ima razloga za slavlje, iako je njihov kandidat izgubio u borbi za gradonačelničku poziciju. Naime, Vladimir Šišljagić izabran je za župana Osječko-baranjske županije. Predsjednik HDSSB-a osvojio je 53,28 posto glasova, dok je kandidat HDZ-a, HSP-a i AS-a, Goran Ivanović, osvojio 41,63 posto glasova.

"Čestitam pobjedniku, mi ćemo sada analizirati ovaj poraz. Svi su išli protiv nas i moje je danas da se zahvalim svim simpatizerima. Svima koji su nam dali potporu. Naša borba se nastavlja", rekao je poraženi kandidat HDSSB-a i sada već bivši gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo.