Lokalni izbori

VLADIMIR ŠIŠLJAGIĆ

Predizborna anketa agencije Ipsos puls je podvala hrvatskoj javnosti!

Predsjednik HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić komentirao je večeras objavljenu anketu drugog kruga izbora za gradonačelnika Osijeka, a koju je provela agencija Ipsos puls.

Krešimir Bubalo i Vladimir Šišljagić   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu

U večeras emitiranoj anketi agencije Ipsos puls, a koju je objavila Nova TV, korištenjem podataka izlazne ankete prvog kruga izbora od 19. svibnja 2013. godine, prezentirani su podaci stari osam dana.

Naime, u večerašnjem objavljivanju podataka, s namjerom da se obmanu gledatelji, jasno je izbjegnuto objašnjenje kako u proteklih osam dana nisu vršena nikakva anketiranja građana.

Svima koji su pratili politička preslagivanja ovoga tjedna, poznato je da nema ništa od primjerice Vrkićeve namjere okupljanja tzv. "antihadessbeovske" koalicije, a što je bila jedina nada pobjede Ivice Vrkića kao kandidata SDP-a, HNS-a i HSU-a.

Podsjećam, da je samo proteklog tjedna jasno poslana poruka kandidatu SDP-a, HNS-a i HSU-a, Ivici Vrkiću i to od strane HDZ-a, Hrvatskih laburista, HSP-a AS i HSP-a, da nema ništa od njihova priklanjanja tzv, "antiglavaševskoj" koaliciji i da nije prirodno da njihove stranke podrže kandidata Zorana Milanovića i Biljane Borzan.

Iako i ova anketa Ipsos pulsa pokazuje da je Krešimir Bubalo pobjednik ovih izbora, HDSSB osjeća obvezu dati dužno objašnjenje kako svojim članovima i simpatizerima, tako i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.

HDSSB svakodnevno prati raspoloženje birača grada Osijeka i naša istraživanja također potvrđuju kako je "predizborna anketa" Ipsos pulsa, a koju je objavila Nova TV, tendenciozna i plasirana samo sa ciljem obmane javnosti. Tako prema posljednjem istraživanju prednost HDSSB-ova kandidata za osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala pred kandidatom ljevice Ivicom Vrkićem, iznosi više 9 % sa svakodnevnom tendencijom rasta. Uostalom, ovo što govorim biti će lako provjerljivo slijedeće nedjelje u ovo vrijeme -
zaključuje Šišljagić.