Lokalni izbori

[VIDEO] DANIEL SRB

HSP daje svoju potporu Krešimiru Bubalu

Nismo zadovoljni rezultatima izbora u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji - istaknuo je to danas predsjednik Hrvatske stranke prava, Daniel Srb. Kako kaže, pritisak svih političkih opcija na njih doveo je do toga da birači nisu prepoznali njihovu temeljnu poruku, zbog čega im nisu dali svoj glas.

Daniel Srb, predsjednik HSP-a   FOTO:Robert Anić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Budući da su za njih lokalni izbori gotovi, odlučili su dati svoju potporu aktualnom gradonačelniku, Krešimiru Bubalu.

Ono što smo imali priliku vidjeti na lokalnim izborima, jedna je ozbiljna ideološka podjela u Hrvatskoj - naglasio je Daniel Srb. Kao primjer jasne podjele na lijevo i desno, odnosno, kako je rekao, na domoljubno i internacionalističko, naveo je Facebook statuse Ivana Botice s Korčule, predsjednika Foruma mladih SDP-a, koji je otvoreno i s ponosom naglašavao kako ne voli ovu državu.

"I upravo stoga, u Osijeku HSP za drugi krug izbora daje svoju potporu Krešimiru Bubalu, aktualnom gradonačelniku grada Osijeka. Jer je ovdje pitanje dijeljenja istih vrijednosti, istih vrednota. I zbog toga HSP ne može osnaživati one političke opcije koje zagovaraju jedan drugačiji vrijednosni sustav koji nije domoljublje, koji nije poštivanje obitelji", kaže Daniel Srb, predsjednik HSP-a.

Kako je rekao, desnica dijeli iste vrijednosti i zbog toga HSP javno poziva svoje birače da u drugom krugu izbora za gradonačelnika grada Osijeka izađu na izbore i podrže Krešimira Bubala

Osvrnuo se Srb i na rezultate koje je njegova stranka ostvarila u prvom krugu lokalnih izbora. Kako kaže, razočarani su malim brojem glasova u Osijeku, ali to pripisuju, kako političkom pritisku, tako i navodnoj medijskoj blokadi.

"Što se tiče rezultata HSP-a na nacionalnoj razini, moram reći da sam tim rezultatima zadovoljan jer su zapravo oni pokazali da je HSP živa, snažna i da je upravo isključenje Ante Đapića prije nekoliko mjeseci dalo izniman pozitivan efekt. Od tada do danas je stranci pristupilo više od 2000 novih članova, veliki broj članova prešao je iz HSP AS, mnogi od njih nisu nikada prije ni bili članovi HSP-a", rekao je Srb.

Upravo isključenje Đapića jedan je od pokušaja ostvarivanja temelja za ujedinjenje svih pravaških opcija, istaknuo je Srb. Nastavlja, oni su svoje napravili, a sada je red na Ruži Tomašić. Ujedinjenje mora biti na istom programu i vrijednostima, to ne smije biti samo fizičko skupljanje na hrpu. A dokle god druga opcija politički trguje i jedino ustraje na svojim interesima, do ujedinjenja neće doći, zaključio je Srb.