Politika

DAN OTVORENIH VRATA SABORA

Građane zanima zašto se ne donose odluke koje bi im popravile život

Dan je otvorenih vrata Sabora. Građani tako bez posebne najave do 17 sati mogu slobodno ući u zgradu Hrvatskoga sabora.

Dan otvorenih vrata   FOTO:Sanjin Strukić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Riječ je o novoj manifestaciji koja se prvi put održava u povodu Dana Hrvatskog sabora, 30. svibnja. Skupinu građana dočekao je i predsjednik Sabora Josip Leko koji je novinarima otkrio što ih je najviše zanimalo.

"Građane uglavnom zanima zašto se ne donose odluke koje bi njima popravile život. To su logično iz današnjeg trenutka političkog, zašto se ne ulaže, zašto se novac kojeg ima ne koristi i konkretnim slučajevima na koje ne može odgovoriti predsjednik Saboru jer to nije u njegovom djelokrugu", rekao je Leko.

Dobio je predsjednik Sabora i kritike od strane građana da je sabornica uglavnom prazna.

"Ja sam rekao da postoje opravdane i neopravdane kritike. Saborski zastupnici ne rade samo na plenarnim sjednicama, rade u odborima, moraju proučavati materijale o kojima raspravljaju i odlučuju, moraju djelovati politički na terenu. Dakle, postoje zastupnici koji zaista rade, a ne vidi se i postoje zastupnici koji ne radu i kažu da ne rade", istaknuo je Leko.

S obzirom na veliku zainteresiranost građana, predsjednik Sabora je rekao da je intencija da Dan otvorenih vrata postane tradicionalna manifestacija. Sudeći po redu građana ispred Sabora, zainteresiranost itekako postoji.

Inače, za građane je pripremljen poseban program kojim je predviđeno razgledavanje prostora Sabora koji se ne mogu vidjeti tijekom uobičajenih programa za posjetitelje.