Ostalo

ROTARY POKRET

Osijek domaćin Forumu o miru

Na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku održat će se Forum o miru kojeg organizira Rotary Distrikt 1913 - Hrvatska, a na kojem će sudjelovati i predsjednik Republike Ivo Josipović...

Ivo Josipović   FOTO:Alastair Grant/Press Association/PIXSELL
Piše: Media Servis

Forum će okupiti protagoniste političkog i gospodarskog života Hrvatske i susjednih zemalja, a kroz njega se, poručuju organizatori, želi ostvariti dugogodišnja težnja o samostalnom stvaranju i osmišljavanju rotarijanske vizije djelovanja na prostoru Hrvatske.

Uz predsjednika Ivu Josipovića gostovat će i brojni visoki uglednici i stručnjaci iz Hrvatske, susjednih zemalja i Europske unije.

Tema Foruma je mir na granicama Hrvatske, koje će uskoro postati granice Europske unije, a važna poruka koja je u fokusu ovogodišnjeg Foruma odnosi se na želju Hrvatske da bude lider u razvoju, gospodarskoj suradnji i političkoj stabilnosti regije, ali i želju Rotary pokreta da svojim djelovanjem i snagom pomogne Hrvatskoj na tom putu integracije i očuvanja mira.

U sklopu Foruma održat će se dva panela: 'Gospodarsko povezivanje i suradnja u cilju jačanja konkurentnosti prema trećim tržištima' te 'Mirenje i procesi mirenja kao model rješavanja sukoba' kroz koje će govornici prezentirati svoja viđenja mira i suradnje u regiji te u tom svijetlu i perspektivu Hrvatske u ujedinjenoj Europi.