Lokalni izbori

SLAVONSKO-BARANJSKI UMIROVLJENICI

'SDP-ov kandidat Vrkić je politički prodavač magle sa "penzijom" od 12.000 kuna!'

Akcija slavonsko-baranjskih umirovljenika pozvala je svoje glasače da u drugom krugu lokalnih izbora svoj glas daju HDSSB-ovom kandidatu za župana, Vladimiru Šišljagiću i kandidatu za gradonačelnika Osijeka, Krešimiru Bubalu.

Ivan Jakobljević   FOTO:Davor Javorovic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Za to su se odlučili jer smatraju da je SDP-ov kandidat Ivica Vrkić običan politički prodavač magle, istaknuo je na konferenciji za novinare Ivan Jakobljević.

"Sjetimo se Belja, koliko je radnika iz Slavonije i Baranje tamo radilo i što se dogodilo. Osvrnimo se i na HRT i Glas Slavonije, kojima je također rukovodio i na odlasku od većine uzeo bogatu otpremninu. Trenutno Vrkić privodi kraju još jedan transfer - čepinsku Uljaru i možemo samo pretpostaviti koliko će to na kraju biti unosno za njega osobno. No, ako mu sav taj novac presuši, a ne ostvari se opet neka pristojna otpremnina, ne moramo brinuti za egzistenciju ovog moralnog političkog lika. Vraća se on na sigurno, na svoju mirovinu veću od 12.000 kuna”, rekao je Jakobljević, dodajući kako to umirovljenici Grada Osijeka moraju znati jer “ta ista, materijalno vrlo dobro zbrinuta osoba, njima kroz svoje programe nudi još manje benifite nego što ih sada imaju”.
 
Jakobljević kaže kako to ne govori samo o Vrkićevoj neizmjernoj bešćutnosti i socijalnoj hladnoći kada su u pitanju građani koji su gradili ovaj grad, a sada žive na životnom minimumu, nego i o totalnom nepoznavanju situacije u gradu kojim želi upravljati.

"On nezna koliko umirovljenici dobivaju sada u Osijeku, što je nedovoljno i ne mogu s tim biti zadovoljni, ali bi im on smanjio i to malo. Da to sve skupa bude još žalosnije, pobrinuo se osječki HSU koji u takvoj obmani birača i sam sudjeluje. Posve je izvjesno da bi se politika SDP-a i njihovih koalicijskih partnera preslikala kroz njihovog kandidata Ivicu Vrkića na naš grad, što bi za nas umirovljenike bilo neizdrživo. Stoga mi pozivamo, kao regionalna umriovljenička stranka, naše članove i sve umirovljenike Osijeka da svoj glas u drugom krugu izbora daju kandidatu za gradonačelnika Krešimiru Bubalu. Uvjereni smo da će Bubalo imati više razumijevanja za probleme umirovljenika" - ustvrdio je Jakobljević