Virovitičko-podravska

ORAHOVICA

Održan 2. Memorijalni maraton "Modriča 92"

U skopu programa promicanja vrijednosti Domovinskog rata, 20. svibnja 2013. godine, održan je drugi Memorijalni maraton ''Modriča 92'' u dužini od 19 kilometara, na relaciji Orahovica-Zdenci-Veliki Rastovac, u spomen na petoricu poginulih branitelja koji su na isti dan prije 21. godinu poginuli u Modriči.

Maraton "Modrča 92"   FOTO:Domovinablog
Piše: Republika.eu

Maraton je trčalo 11 sudionika iz Slatine, Osijeka, Belišća i Feričanaca, hrvatski branitelji, djeca hrvatskih branitelja, članovi udruge "Glasnici istine".

Općina Zdenci organizirala je obilježavanje 21. obljetnice pogibije hrvatskih branitelja Miroslava Međimurca,Vlade Golika, Zdravka Kevčića, Josipa Klobučara i Karla Stojakovića .

Pomoć u organizaciji pružile su udruge proistekle iz Domovinskog rata UHBL-PTSP-VPŽ-Orahovica, HVIDR- a Orahovica i UDVDR ogranak Orahovica. Nakon istrčanog maratona položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grobnim mjestima u Orahovici, Kutovima, Starom Petrovom polju i Lađanskoj, a prigodni govori sjećanja održani su kod spomen obilježja Vladi Goliku i Josipu Klobučaru u Velikom Rastovcu. U mjesnom domu u Zdencima održana je izložba fotografija na tematiku Domovinski rat na orahovačkom području u organizaciji UDVDR-ogranak Orahovica.