Crna kronika

NASTAVAK SUĐENJA ZA FIMI MEDIU

Jelinčić, Zubak i Bauer na klupi za svjedoke

Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavljeno je suđenju u slučaju Fimi media.

Suđenje Sanaderu   FOTO:Goran Stanzl/PIXSELL
Piše: Media Servis

[13:08]

Na klupu za svjedoke sjeo je vlasnik informatičke tvrtke Mario Jelinčić koji se prije mjesec dana sam javio USKOK-u tvrdeći da je 2007. godine sastavio ugovor između pjevača Marka Perkovića Thompsona i HDZ-a. Radi se o 'famoznom' ugovoru prema kojem je Thompson dobio pola milijuna eura da 2007. godine ne pjeva ni za jednu političku stranku, a što je pjevač na sudu porekao. Jelinčić je rekao da je sastavljanje tog ugovora od njega zatražio fra Slaven Milanović Litra, kojeg poznaje desetak godina.

"Došao je i rekao mi da je novac isplaćen. Dakle, sve što govorim, govorim od njega, ni s kim drugim nisam imao kontakt, da je falilo' nekih 6-7 tisuća eura, na što sam se ja nasmijao. Sve skupa mi je to bila dobra šala i dobra priča, dok se nije prije godinu dana to nije počelo odvijati preko medija", rekao je Jelinčić.

Danas je na Fimi mediji svjedočio i Zvonko Zubak, no ubrzo je utvrđeno da se ne radi o Zubaku koji je Branki Pavošević predao donaciju od 10.000 eura. Pavošević je na sudu rekla da ne zna tko je taj čovjek i da je kod nje bio 'neki drugi Zubak', na što je svjedok ustvrdio da mu 'sve ovo liči na bosansku seriju Lud, zbunjen, normalan'.

[08:49]

U nastavku suđenja za Fimi mediju, očekuju se novi svjedoci Krešimir Bauer, Zvonko Zubak i Mario Jelinčić. Jelinčića je predložio USKOK, nakon što im se on obratio s tvrdnjom kako ima određena saznanja o ugovoru koji je potpisan između pjevača Marka Perkovića Thompsona i HDZ-a.

Na ročištu u travnju svjedočio je fratar Slaven Milanović Litre, koji je potvrdio zajednički odlazak u Carinu s Markom Perkovićem. Litre je ustvrdio da Thompson nije primio nikakav novac od Mladena Barišića, niti da bi mu ovaj platio 500 tisuća eura da ne nastupa za neku drugu stranku, a ne sjeća da je od Marija Jelinčića tražio da naprave neki ugovor. Podsjetimo, optužnica tereti bivšeg premijera Ivu Sanadera i suoptužene da su iz državnih tvrtki i institucija izvukli oko 70 milijuna kuna preko marketinške agencije Fimi Media.