Ljubav & sex

BIVŠI I BIVŠE

Kako ćete znati da ste preboljeli prekid

Nijedan prekid nije lak, ne bitno je li riječ o braku ili o vezi. U svakom slučaju se suočavamo s činjenicom da osoba koja je znala sve o nama i u svakoj situaciji bila uz nas, više to nije.

Kada shvatite da njega ili nju dugo niste spomenuli u razgovoru, preboljeli ste!   FOTO:womenlikes.ru
Piše: Republika.eu / Huffingtonpost.com

Nakon prekida, uobičajeno je da nam najbliže osobe u životu pruže potporu i prolaze s nama kroz cijelu agoniju. Kasnije, istim tim osobama govorimo da smo preboljeli. No, iako i pokazujemo hrabru vanjštinu, svi oni ipak znaju da u sebi još uvijek nismo prešli preko toga.

Za prebolijevanje treba vremena, no koliko će ga točno trebati nitko ne može predvidjeti. To ovisi o trajanju veze ili braka i o načinu na koji je sve završilo. No, boljeg osjećaja od onog kada shvatite da ste taj prekid i cijelu vezu napokon ostavili iza sebe, nema.

Ako još niste sigurni na čemu ste sami sa sobom i cijelom situacijom, ovih sedam znakova ljubavne savjetnice Lois Tarter, pomoći će vam da shvatite jeste li uistinu preboljeli ili vam ipak treba još vremena.

Ne pričate o bivšem partneru

Nakon prekida ste vjerojatno imali potrebu obitelji i prijateljima pričati o svojoj bivšoj ljubavi. Nema u tome ništa loše jer vam je to na neki način olakšavalo situaciju u kojoj ste. No, kada u jednom trenutku shvatite da njega ili nju već dugo niste spomenuli, to je dobar znak da ste krenuli dalje.

Ne smeta vam ako ima nekog novog

Naravno nije lako vidjeti osobu koja je grlila vas kako grli nekog drugog, no ako vam je u takvoj situaciji potpuno svejedno, kao da ste vidjeli dva stranca, preboljeli ste. Vaš bivši/bivša je sada problem nekog drugog.

Zajedničke proslave

Ako ste bili u braku i imate djecu, sigurno ćete se za rođendane ili neke blagdane naći u istoj prostoriji sa bivšim mužem ili ženom. No, da ste preboljeli znat ćete kada vas on/ona zamoli da dodate sol, a vi nemate potrebu baciti mu/joj tu sol u glavu.

Ne zanima vas što radi

Svi smo nakon prekida „fejsali“ bivše jer nas je zanimalo što rade i s kim se druže. Ali kada prestenete u tražilicu upisivati njegovo ili njezino ime, prošlo je.

Želite biti prijatelji

Često su partneri i jedno drugom najbolji prijatelji, a iako ste prekinuli, onaj osjećaj povezanosti ostaje, ipak ste jedno s drugim dijelili sve. No, ako poželite uspostaviti prijateljski odnos između vas bez skrivenih namjera, a kada se vidite ugodno razgovarate bez osjećaja bijesa, znači da ste dobro.

Zaboravili ste uzvratiti propušteni poziv

Ako vidite propušteni poziv od njega ili nje i ne uzvratite ga odmah tog trenutka nego planirate nazvati kasnije, preboljeli ste. No, ako kasnije zaboravite nazvati i sjetite se tek sutradan, definitivno ste preboljeli.

Idete na vaša mjesta

Ako na mjesta na kojima ste s bivšim/bivšom proveli najljepše trenutke u vezi idete bez nostalgije i potpuno vam je svejedno, spremni ste za nove ljubavne izazove.