Osječko-baranjska

NORIJADA

Maturanti Osječko-baranjske županije kraj školovanja obilježavaju plesom

Devetu godinu zaredom Osječko-baranjska županija i Grad Osijek organiziraju ispraćaj maturanata.

Piše: Media Servis

I ove godine, u okviru programa ispraćaja maturanata, kraj školovanja maturanti će obilježiti plesom u središtu grada točno u podne i pokušajem rušenja rekorda prethodnih generacija.

"Maturanti Osječko-baranjske županije i ove će godine plesati u šest gradova, kako je to red i običaj. Devetu godinu zaredom plesat će se osim u Osijeku, u Đakovu, Našicama, Belom Manastiru, Valpovu i Donjem Miholjcu", istaknuo je Domagoj Jukić u ime organizatora, agencije Koncert.

Najviše maturanata plesat će u Osijeku.

"Približno 182o osječkih maturanata pokušit će srušiti svoj osobni rekord. To su oni koji su se prijavili za ples. Nadamo se dobrom vremenu i dobroj koordinaciji njihovog plesa u koji ne sumnjam jer je već sve uvježbano i isprobano. Plesat će se standardno četiri plesa koji traju po minutu i pol, ukupno šest minuta, nakon toga za nagradu ide Gangnam Style kao dodatni ples", kazao je Jukić.

Nakon plesa, maturanti će iz centra grada preseliti na lijevu obalu Drave.

"Program na lijevoj obali Dravi trebao bi započeti negdje oko 13 sati pa do kasnih večernjih sati. Uz osječke bendove, pop, rock i tamburaške sastave, u večernjim će satima, osječke maturante, a i sve sugrađane koji žele doći na slobodan koncert zabaviti riječka skupina Let 3. Koncert će započeti negdje oko 22 sata", otkriva Jukić.

Za vrijeme plesanja Quadrille od 10.30 do 13 sati bit će obustavljen sav promet u užem središtu grada.

Prijenos ćete moći izravno pratiti putem live streaminga na portalu Republika.eu, kao i na web stranicama Televizije Slavonije i Baranje.