Vukovarsko-srijemska

VRIJEDNA DONACIJA

Gradu Vukovaru 5,8 milijuna kuna za zbrinjavanje otpada

Prema donesenoj odluci Vukovaru je odobreno 2,3 milijuna za kupovinu stroja kompaktor, 2,3 milijuna kuna za kupovinu posuda i kontejnera i još 1,2 milijuna kuna za kupovinu posuda u kojima će se odlagati papir, staklo, tvrdi bio otpad.

Ilustracija   FOTO:Marko Jurinec/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Upravni odbor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je odluku da se, u okviru pomoći jedinicama lokalne samouprave za sufinanciranje strojeva i posuda za odvojeno okupljanje otpada, gradu Vukovaru odobri 5,8 milijuna kuna. Prema donesenoj odluci Vukovaru je odobreno 2,3 milijuna za kupovinu stroja kompaktor, 2,3 milijuna kuna za kupovinu posuda i kontejnera i još 1,2 milijuna kuna za kupovinu posuda u kojima će se odlagati papir, staklo, tvrdi bio otpad, piše Večernji list. 

"Radi se o iznimno vrijednoj donaciji koja će umnogome pomoći grad Vukovar. Stroj kompaktor služi za smanjivanje volumena otpada koji se odlaže. On će biti postavljen na deponiji Petrovačka dola i omogućit će odlaganje veće količine otpada na istom prostoru. Kada je riječ o kontejnerima i posudama i one će biti postavljene na području grada. Kontejneri će se sada biti poluzatvoreni i bit će ukopani u zemlju," rekao je Sabo govoreći o projektu. Sabo je i ovom prilikom podsjetio na propali projekt izgradnje Regionalnog odlagališta komunalnog otpada, a radi kojega Vukovaru i drugim gradovima prijete visoke novčane kazne. 

"Radi se o projektu koji je potpisao neki od mojih prethodnika. Slučaj je sada na sudu i u ovisnosti od presude suda Vukovaru prijeti kazna od 13 milijuna kuna koje će morati podmiriti iz proračunskih sredstava", rekao je Sabo.

IZVOR: Večernji list