Razno

ŽENE PREDNJAČE U...

Što to ženski mozak ima, a muški ne?

Koliko smo puta čuli rečenicu: "Žene se razlikuju od muškarca!" i obratno? Istraživanje koje je proveo doktor Daniel Amen čak na 46 000 skeniranih ženskih mozgova, napokon nam donosi činjenice koje smo virtualno mislili da su istinite, ali su sada i dokazane.

Žene su bolje u obavljanju više poslova odjednom.   FOTO:poslovni-savjetnik.info
Piše: Republika.eu / cosmopolitan.hr

Komunikacija – žene su brbljave, žene su pričljive, žene ne znaju stati!
Žene imaju funkcije za jezik i na lijevo i na desnoj strani mozga, dok je to kod muškog spola samo na desnoj. Žene su komunikativnije i daleko se bolje snalaze u predstavljanju, objašnjavanju i u svim situacijama u kojima je potrebna vještina izražavanja.

Organizacija – žene moraju biti zahvalne svojoj prednjoj strani mozga jer je u njoj dokazano čak 88 posto više aktivnosti kod žena, nego kod muškaraca. Prednja strana zadužena za prosudbu i organiziranost je kod žena na maximumu, zato možemo u isto vrijeme kuhati ručak, obrisati prašinu, otići na dječju predstavu  i utješiti svoju uplakanu prijateljicu.

Ženska intuicija - emocionalni dio mozga mnogo je aktivniji kod žena pa "ženska intuicija" nije samo izmišljotina, kaže Dr.Amen. Drage žene, ako nešto predosjećate i mislite da je to tako, u većini slučajeva ćete biti u pravu. Napokon postoji dokaz i za to!

Tjeskoba – ova karakteristika ženama ne ide u prilog. Serotonin, koji se kod žena proizvodi 52 posto manje, glavni je uzročnik za reguliranje raspoloženja. S obzirom da ga imaju manjka, češće će biti depresivnije i tjeskobnije. U ovom slučaju muškarci su pobjednici.