Požeško-slavonska

DAR OD 100 TISUĆA EURA

Francuzi donirali DVD Pleternici dva vozila

Izaslanstvo vatrogasaca francuske pokrajine Montpelier dovezlo je dva vatrogasna vozila u vrijednosti većoj od 100 tisuća eura kao donaciju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pleternica

Francuska pokrajina Montpellier donirala dva vatroglasna vozila gradu Pleternici   FOTO:Dusan Mirković/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Izaslanstvo vatrogasaca francuske pokrajine Montpellier dovezlo je dva vatrogasna vozila u vrijednosti većoj od 100 tisuća eura kao donaciju Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pleternica. Riječ je o navalnom vozilu, te vozilu za šumske požare, kao i opremi koju će koristiti operativci DVD Pleternica i Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije, javlja Večernji list.

Donacija je došla u suradnji sa Stjepanom Cerbom iz Donjeg Miholjca koji je ranije privremeno boravio i radio u Francuskoj, a posredstvom njega do sada je u Slavoniju dopremljeno 15 vatrogasnih vozila. Tijekom Domovinskog rata od tamo je stiglo niz humanitarnih pošiljki, te sanitetske opreme i lijekova.

Zahvalu francuskom izaslanstvu uputili su čelnici grada Pleternice, te Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, a prilikom primopredaje vozila gostima su uručene zahvalnice, kao i spomenice dugogodišnjim vatrogascima pleterničkog kraja.

IZVOR: Večernji list