Politika

VUKOVARSKI HDSSB ODGOVORIO

Osuđujemo manipulacije stožerom za obranu Vukovara

Ponosni smo na rad i angažman našeg člana D. Madune u radu Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te podržavamo njegovo istupanje iz Stožera nakon što je Stožer s kursa apolitičnosti, uplovio u vode politike, navodi se u priopćenju HDSSB-a

Slavica Jelinić - predsjednica vukovarskog HDSSB-a   FOTO:www.hdssb.hr
Piše: Republika.eu / Večernji list

Odmah nakon konferencije za novinare predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara na kojoj su prozvali HDSSB priopćenjem za javnost javili su se iz ove stranke. Uz napomenu da je HDSSB uvijek podržavao zahtjeve Stožera, što dokazuju i istupi stranačkih saborskih zastupnika, navodi se i da su poštivali raniju apolitičnost Stožera, prenosi Večernji list. 

HDSSB Vukovar, kao stranka, nikada nije pozivan, niti je prisustvovao sastancima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, niti bi ikada zahtijevao ili prihvatio ponudu Stožera u smislu podrške svom političkom radu i angažmanu. HDSSB je poštivao ono što je Stožer nekada imao, a to je njegova apolitičnost i samim tim i snaga koja može samostalno donositi svoje odluke bez ičijeg tutorstva, posredovanja i zastupanja političkih stavova. Ponosni smo na rad i angažman našeg člana Damira Madune u radu i kreiranju stavova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te podržavamo njegovo istupanje iz Stožera nakon što se Stožer, koji je s kursa apolitičnosti, uplovio u vode politike i otvoreno se stavio na stranu jedne političke opcije i izborne liste, pozivajući građane Vukovara da upravo toj izbornoj listi daju svoj glas, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje predsjednica HDSSB-a Vukovara i kandidatkinja za gradonačelnicu Slavica Jelinić. Dodaje i da osuđuju manipulacije Stožerom od strane HDZ-a i HSP dr. Ante Starčević kao i laži da im je nuđene razne političke funkcije.

IZVOR: Večernji list