Razno

SAVJETI ZA DOBRO JUTRO

Započnite dan s osmjehom

Ujutro na zvuk alarma nitko ne ostaje ravnodušan, ali nitko ni ne ustaje na prvu. Razdražljivost, manjak energije i ostali negativni osjećaji koji nas dovode do jutarnjeg stresa trebali bi zamijeniti sa stvarima zbog kojih će vam dan započeti bolje, a koje bi vam trebale postati svakodnevna jutarnja rutina.

Ilustracija   FOTO:vanneza.com
Piše: Republika.eu / Onaportal.com

Za zvuk alarma postavljamo omiljenu pjesmu kako bi nam bilo lakše ustati, odgađamo alarm svakih pet minuta kroz sat vremena kako bi još "samo malo odrijemali". Ne radite to! Na prvi zvuk vašeg alarma ustanite se odmah, a ugodni tuš koji će vas razbuditi dat će vam svježinu i odmornost za početak novog radnog dana.

Obavezno konzumiranje tekućine nakon buđenja. Kada se ustanete trebali bi popiti čašu vode ili limunade. Istraživanja su pokazala kako tijekom višesatnog sna naše tijelo izgubi tekućine, pa se osjećamo umorno i malaksalo.

Jutarnje sunce je najbolji način za razbuđivanje. Sunčani zraci u vašoj sobi aktivirati će ideju u vašem mozgu da je krajnje vrijeme za ustajanje, a i izazvati će širok osmijeh na vašem licu. Iskreno, ima li štogod ljepše od sunčanog dana?

Već i ptice na grani znaju da je doručak najvažniji obrok dana. Nakon tuširanja posjetite svoju kuhinju, skuhajte si jutarnji čaj ili kavu, ali i pripremite si najomiljeniji doručak. Možete čak i pretjerati u onome što volite. Dobro raspoloženje tijekom dana zasigurno neće nedostajati.

Zabavite se: Začinite jutro nekom aktivnošću koju volite - čitajte novine, knjigu, pogledajte omiljenu seriju, jutarnje vijesti, surfajte internetom. To će vam skrenuti pažnju sa negativnih misli. Osjećat ćete se bolje.

Jutarnje vježbanje je blago za na naš organizam, kao i što je doručak najbitniji obrok dana. Tijekom dana vaše tijelo nosit će se bolje sa obvezama koje stoje ispred vas, a sagorijevanjem kalorija rano ujutro nagradit ćete svoje tijelo dobrim metabolizmom, topljenjem kalorija i pozitivnim učinkom i za vaše tijelo i vitak stas.

Probudite vašu produktivnost. Soba vam je ostala u neredu još od sinoć, a vi bi ste to pospremili kada se vratite s posla. Ne oklijevajte, zasučite rukave odmah ujutro, soba će biti lijepa i uredna kada se vratite umorni s posla, a istraživanja su pokazala kako vaša produktivnost raste s pojačanim, bilo kakvim, jutarnjim poslom.

"Danas izgledaš odlično" – rečenica koju svi želimo čuti. Pogotovo na poslu u gužvi i hrpom papira na uredskom stolu. Odvojite par minutica za make up, par kapi omiljenog parfema i dobru frizuru. Zadovoljstvo i samouvjerenost neće nedostajati.

Dok obavljate sve ove navedene rutine, pojačajte radio. Pustite si svoju omiljenu pjesmu, pjevušite i vi. Osmjeh na licu ćete nositi cijeli dan, a na dobrom raspoloženju zavidjet će vam svi.

Izvor: onaportal.com