Požeško-slavonska

POŽEGA

Otvoreno dječje igralište na Ciglani

Danas je otvoreno dječje igralište na području Mjesnog odbora Ciglana. Igralište će koristiti i djeca dječjeg vrtića Sv. Leopold Mandić koja su skupa sa djelatnicima vrtića sudjelovala na otvorenju na kojem je bio nazočan i gradonačelnik Zdravko Ronko u pratnji predsjednika Požeškog sportskog saveza Krešimira Pavelića.

Igralište za djecu u požeškom naselju Ciglana   FOTO:www.pozega.hr
Piše: Republika.eu

Igralište je blagoslovio velečasni Jozo Jurić s molitvom prilagođenom mališanima koji su molili za svu djecu i odrasle ovog grada da bi u igri i radu imali zaštitu božjeg blagoslova.

Gradonačelnik Zdravko Ronko rekao je da je Grad Požega iskazao volju za ispunjenjem želje građana s ovog područja, djelatnika i djece vrtića Sv. Leopold Mandić koji nisu imali igralište u blizini."Vrijednost ovog projekta je nešto preko 20 tisuća kuna što nije puno za sadržaj igrališta koji će koristiti djeci da razvijaju tijelo i duh da i njima i nama bude ljepše. Mi svake godine nadopunjavamo dječja igrališta kojih ima preko 20 pod ingerencijom Grada Požege", rekao je gradonačelnik Ronko.

Mališani su nazočne počastili plesom uz katoličke pjesme, kako bi izrazili zahvalnost odgovornima za otvorenje ovog igrališta koje će im uljepšati djetinjstvo i gdje će stvarati nova poznanstva i uspomene koje će ih pratiti kroz cijeli život.