Virovitičko-podravska

ZLATNA STRANAČKA MLADEŽ

Bivši predsjednik Mladeži HDZ-a krivotvorio fakultetsku diplomu

Službenici PU virovitičko-podravske završili su kriminalističku istragu nad 34-godišnjakom kojeg se tereti za krivotvorenje isprava, ovjeru neistinitog sadržaja i prevaru.

Dinko Đeri bio je blizak s gradonačelnikom Ivicom Kirinom   FOTO:Dragutin Santosi/Vecernji list
Piše: Republika.eu / Virovitica.net

Prema policijskom priopćenju, osumnjičenik je od svibnja 2005. krivotvorio isprave i ovjeravao neistinite sadržaje. Podatke iz krivotvorenih isprava unio je u radnu knjižicu, na osnovu čega je zasnovao radni odnos s više firmi, te tako si pribavio protupravnu imovinsku korist. 

Prema neslužbenim informacijama portala Virovitica radi se o poznatom virovitičkom HDZ-ovcu Dinku Đeriju. Sumnja se da je Đeri krivotvorio diplomu Fakulteta prometnih znanosti, i tako si priskrbio zvanje inženjera prometa.

U političkoj karijeri Đeri je bio predsjednik i dopredsjednik Mladeži HDZ-a, te predsjednik Mladeži HDZ-a Virovitičko-podravske županije. Navodno je blizak najeksponiranijem virovitičkom HDZ-ovcu Ivici Kirinu
U CV-u ima brojne poslove koje vjerojatno ne bi mogao dobiti bez krivotvorene diplome. Radio je u Hrvatskim vodama i Hidrotehničkim objektima, a bio je član nekoliko nadzornih odbora i to u firmama Flora, Komrad, Hidroregulacija i Agroduhan.

IZVOR: Virovitica.net