Razno

NOVI TREND

Ljubavni ugovori

Sve više vjenčanih i ne vjenčanih parova postpisuje "ljubavne ugovore" kojima određuju koliko često će biti intimni, zabavljati se, izlaziti...

Ilustracija   FOTO:tomsk.ru
Piše: Republika.eu / Daily Mail

Takozvane "klauzule o životnom stilu" mogu uključivati odredbe o tome kako će pojedini partner provoditi svoje slobodno vrijeme, ali i između ostalog, izjasniti se što točno smatra varanjem.

Dok je većina ljudi zabrinuta da bi se zbog ovakvih ugovora mogla izgubiti spontanost u vezi, drugi vjeruju da oni donose razne dobrobiti u suživotu para.

Osim "običnih" zahtjeva, neki se ipak malo zanesu. Tako je jedan muškarac ugovorom zabranio supruzi sviranje klavira dok je on kod kuće, a drugi je svojoj zabranio da nosi bilo što zelene boje. No, ni žene nisu ostale dužne, pa je jedan suprug potpisao ugovor u kojem stoji da supruzi mora platiti 5 milijuna dolara ukoliko ju prevari, dok drugi, ne izvede li suprugu više od dva puta mjesečno, može zaboraviti na seks više od jedanput mjesečno.

Iako se ovi ugovori na prvu i čine primamljivima jer na neki način svaki partner drži konce u rukama, nadamo se da su oni samo prolazni trend. Veze trebaju biti spontane i prirodne, a partneri ipak trebaju imati slobodu odlučivanja.