Ostalo

DOHA

Početak sezone za Sandru Perković

Olimpijska prvakinja i prošlogodišnja ukupna pobjednica Dijamantne lige u bacanju diska Sandra Perković sezonu otvara nastupom na prvom mitingu Dijamantne lige u petak u Dohi.

Sandra Perković   FOTO:Damir Sencar/PIXSELL/POOL
Piše: Media Servis

"Pripreme su prošle odlično, zadovoljna sam treningom, bilo je malo smetnji s nekim sitnim ozljedama ali ništa ozbiljno, glavno je da sam zalječila ozljedu iz prvogmjeseca i spremila se najbolje što sam mogla", izjavila je uoči puta u katarsku prijestolnicu hrvatska bacačica diska, koja je nakon razlaza s dugogodišnjim trenerom Ivanom Ivančićem započela suradnju s novim trenerom i dečkom Edisom Elkasevićem, inače bivšim hrvatskim reprezentativcem u bacanju kugle.

"Skoro da nije bilo nikakve prilagode, Edis i ja se slažemo i na stadionu i izvan njega. Odlični smo motivatori jedan drugome, a po meni to je najvažnije za trening. Nema zabušavanja, nema stresa, samo rad i želja za boljim", kazala je Perković, koja priznaje da se zaželjela natjecanja.

"Prošlo je osam mjeseci od zadnjeg natjecanja, bilo je puno rada i dobrog treninga. Vrijeme je da vidimo gdje smo sada točno".

U Dohu putuje s optimizmom.

"Očekivanja su uvijek ista, dat ću 100 posto od sebe pa ćemo vidjeti koliko vrijedi", ističe olimpijska i europska prvakinja i dodaje kako joj je u ovoj sezoni cilj imati hitac preko 70 metara, što planira na Svjetskom prvenstvu u kolovozu u Moskvi. Čeka je naporna sezona, osim nastupa na svjetskoj smotri, mitinzima Dijamantne lige, tu su i Mediteranske igre.

"Sezona je teška, raspored je gust, trebamo samo što bolje isplanirati vrijeme, treninge i putovanja. Malo će biti zeznuto, ali ne zato i nemoguće".

Prošla sezona u kojoj je postala olimpijska i europska prvakinja bila je odlična, a Sandra najavljuje da je spremna za reprizu.

"Prošla sezona je bila izuzetno jaka, ali sve se može, uvijek može bolje", poručila je Perković.