Crna kronika

NOVAC OD PRODAJE STANOVA STAVLJALI SEBI U DŽEP

Uhićeni vlasnik KT Tehnogradnje Izet Kurtić, njegov sin i još četiri osobe!

Kako javlja Večernji list, uhićeno je šest osoba iz posrnule građevinske tvrtke KT Tehnogradnja iz Osijeka!

Ilustracija   FOTO:Anto Magzan/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, riječ je o Izetu Kurtiću, njegovom sinu Vedranu, bivšem direktoru Peri Stipiću, pravniku Stojanu Stojkoviću i Dragici Blaško, zaduženoj za financije. Još je jedna osoba uhićena je u Zagrebu.

Sumnjiči ih se da su novac od prodaje stanova uzimali u gotovini. Nisu ga polagali u blagajnu, već su ga, vjeruje se, stavljali sebi u džep. Kako bi to prikrili, krivotvorili su papire. Za kupce koji nisu isplatili stan u dokumentima su prikazali kao da su dali sav novac. 

Istražitelji vjeruju kako su isplaćivali i plaće “na crno”.

Večernjak piše kako je u doba procvata građevine KT Tehnogradnja bila poznata osječka tvrtka koja je radila punom parom. Zgrade su im nicale najviše na atraktivnim lokacijama u Divaltovoj ulici, gdje je četvorni metar prodavan za 1000 do 1300 eura. 

Ključeve su od njih preuzimali i brojni poznati Osječani. Najpoznatiji je svakako bivši ministar graditeljstva, a danas gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je svojedobno bio i susjed Vedrana Kurtića u istoj zgradi. 

Iz policije su rekli kako se provodi se kriminalističko istraživanje protiv više osoba i jedne tvrtke zbog gospodarskog kriminaliteta.

Izvor: Večernji list