Ostalo

DOBRE VIJESTI IZ BASELA

Kostelić uspješno operiran, povratak već u srpnju

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić uspješno je danas operiran u klinici Orthoklinik Dornach u švicarskom gradu Baselu, a kako se pokazalo da je desno koljeno bilo u boljem stanju od očekivanog, očekuje se da će se Kostelić na snijeg vratiti već krajem srpnja.

15.02.2012., Ivica Kostelić nakon povratka iz Basela i operacije koljena   FOTO:Sanjin Strukić/PIXSELL
Piše: Media Servis

Zahvat su izveli prof. Niklaus Friederich i prof. Werner Müller, zajedno s dr. Patrickom Meyerom. Prof. Igor Borić iz Zagreba, koji je uspješno snimio stanje koljena prije samog zahvata, bio je također prisutan tijekom cijele operacije.

"Operacija je prošla vrlo dobro, oni su vrlo zadovoljni. Trajala je oko sat i 20 minuta. Bila je to astroskopska operacija koljena gdje se pokazalo, nakon što se ušlo u koljeno, da nije bilo potrebno ukloniti fabelu nego samo malo maknuti izrasline na kostima i srediti meniskus", rekao je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror koji nam je potvrdio da se Ivica nakon operacije osjeća dobro.

"Očekuje se relativno brži oporavak. Ivica će se ovih dana vratiti u Hrvatsku, produžiti u Selce na terapiju, a nakon toga u Daruvarske toplice. Njegov povaratak na snijeg se očekuje negdje sredinom srpnja ako bude sve u redu", kaže Eror.