Osječko-baranjska

DOBRA PRILIKA

Grad Osijek iznajmljuje lokale već od 115 kuna mjesečno

Čak pet lokala iznajmljuje se u pothodniku na glavnom osječkom trgu.

37 gradskih lokala ponuđeno je na prošlotjednom natječaju   FOTO:Marko Mrkonjić/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Glas Slavonije

Grad Osijek raspisao je prošlog tjedna natječaj za najam čak 37 gradskih lokala. Cijene najma kreću se od 115 kuna, kolika je početna cijena lokala od samo osam četvornih metara u Kanižlićevoj ulici, a koji Grad daje u najam za svrhu tihog obrta ili skladište, dok je najviša cijena ona za dvoetažni lokal na kružnom toku kod Đakovštine, odnosno u Prolazu Josipa Leovića, gdje je početna cijena za 125 četvornih metara 3.910 kuna, piše Glas Slavonije.

Najatraktivniji lokal na ovom natječaju je onaj od gotovo 41 četvornog metra u Kapucinskoj 26, odnosno prostor u kojem se niz godina nalazila trgovina cipelama Meluius, tik uz Erste banku. Početna je cijena za ovaj lokal 3.688 kuna ili oko 500 eura za mjesečni najam. Grad je na ovom natječaju u najam ponudio i poslovni prostor u Županijskoj 41 površine 21 četvorni metar, a koji se nalazi uz bombonijeru tvrtke Zvečevo. Najveći poslovni prostor na ovom natječaju onaj je na adresi Strossmayerova 1 od čak 122 četvorna metra, a iznajmljuje se isključivo za potrebe ureda turističke zajednice, i to po početnoj cijeni od 1.410 kuna mjesečno.

Čak pet lokala iznajmljuje se u pothodniku na glavnom osječkom trgu. Za zakup lokala mogu natjecati sve fizičke i pravne osobe koje nemaju nikakvih dugova prema Gradu, a pisane ponude s naznakom poslovnog prostora na koji se ponuda odnosi i kratkim opisom djelatnosti koju ponuditelj planira obavljati u poslovnom prostoru treba dostaviti do 10. svibnja. Otvaranje ponuda održat će se 13. svibnja u 11 sati u prostorijama gradske uprave Grada Osijeka, Velika vijećnica, Kuhačeva 9.

IZVOR: Glas Slavonije