Društvo

NOVI PROSVJEDI

S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne!

Na Trgu Bana Josipa Jelačića u Zagrebu, Trgu A. Starčevića u Osijeku, na Rivi u Splitu, Stradunu u Dubrovniku te Trgu kralja Tomislava u Varaždinu 11. svibnja u vremenu od 10 do 12 sati održat će se mirni prosvjed roditelja, djece s poteškoćama I osoba s invaliditetom pod nazivom "S poteškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne!".

Aktivisti najavljuju prosvjed   FOTO:Tino Juric/PIXSELL
Piše: Republika.eu

Ovaj mirni prosvjed rezultat je neuspješnih pregovora roditelja s Vladom RH i tri nadležna ministarstva tijekom proteklih mjeseci .

Roditelji i na ovaj način pokušavaju izboriti dostojanstven život za svoju djecu koja su najčešće gurnuta na margine društva te podsjetiti Vladu RH da je Hrvatska od 2007. g. potpisnica UN-ove konvencije o pravima osoba s invaliditetom, koju je Hrvatski Sabor ratificirao. Republika Hrvatska nije ispoštovala obveze međunarodnog sporazuma, navodi se u priopćenju grupe "Pomozimo djeci s invaliditetom".

Navode kako je ovaj mirni prosvjed rezultat neuspješnih pregovora roditelja s Vladom RH i tri nadležna ministarstva tijekom proteklih mjeseci .

Roditelji i na ovaj način pokušavaju izboriti dostojanstven život za svoju djecu koja su najčešće gurnuta na margine društva te podsjetiti Vladu RH da je Hrvatska od 2007. g. potpisnica UN-ove konvencije o pravima osoba s invaliditetom, koju je Hrvatski Sabor ratificirao. Republika Hrvatska nije ispoštovala obveze međunarodnog sporazuma, ističe se u priopćenju.