Lokalni izbori

[VIDEO] LOKALNI IZBORI

Laburisti iskopirali program HSP-a?

Jesu li Hrvatski laburisti u Osijeku iskopirali predizborni program Hrvatske Stranke Prava i predstavili ga kao vlastiti? Ako se pita HSP, odgovor je potvrdan.

HSP: Laburisti su iskopirali naš program!   FOTO:Screenshot
Piše: Republika.eu / STV

Naime, pravaši su danas sazvali konferenciju za novinare na kojoj su iznijeli argumente po kojima su Laburisti velikim dijelom posudili njihov program koji je predstavljen ranije. 

Činjenica je da se 30. travnja na internetu pojavio program Hrvatskih laburista, a on u 90% točaka obuhvaća sadržaj manjeg dijela našeg objavljenog programa - kažu u HSP-u. Posebno se to odnosi na dio programa koji se bavi socijalnom skrbi, gospodarstvom i sveučilištem. Sve to u detalje je objašnjeno i prezentirano u našem programu objavljenom ranije na našoj, a potom i na Facebook stranici naše kandidatkinje za gradonačelnicu, Darije Paloš - napominju pravaši.

Evidentno je da je naš program primijećen, da se sa njega skidaju naupečatljiviji dijelovi i da se predstavljaju kao svoji - tvrdi Srb. U jednu ruku nam je drago što se to čini jer je to pokazatelj dobrog rada naše kandidatkinje, ali pošteno je prema Osječanima da znaju izvor ovih programskih točaka. Iz stožera Hrvatskih laburista još nema reakcije na optužbe iz HSP-a, no pravaši smatraju kako je u programima previše podudarnosti da bi se to moglo ocijeniti slučajnim.

Ovih dana se ratuje obvezama za plaćanje i neplaćanje poreza - nastavlja Srb. Neki od gradonačelničkih kandidata nisu plaćali vodu ni komunalne doprinose, a obnašajući svoje dužnosti dosad su stvorili i velike porezne dugove - kazao je Srb ne navodeći točno o kome je riječ. HSP inače u predizobnu kampanju kreće sloganom "Osijek Osječanima".