Osječko-baranjska

[VIDEO] CROSS-MARKETING

EU novcem brendiraju se Dani vina i turizma, Panonnian Chalenge, Slama...

Projekt Cross marketing jedan je od 39 odobrenih projekta na jednom od zadnjih europskih poziva gdje je prijavljeno čak 154 projekta prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, a uz njega Osječko-baranjskoj županija prihvaćeno je još 20 projekata.

Panonnian Chellenge   FOTO:Marko Mrkonjic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / STV

Na današnjoj konferenciji predstavljene su različite manifestacije koje se održavaju na prostoru osječko baranjske županije, kao što su Đakovački vezovi, manifestacija Slama, Dani vina i turizma, kao i Osječko ljeto kulture koje će se unatoč krizi održati i ovoga ljeta i Osječanima ponuditi obilje kvalitetnih kulturnih programa.

“Imamo doista manifestacije koje su svojom kvalitetom nadrasle naše granice i cilj je da ih brendiramo kako bi bile prepoznatljive u cijeloj Europi i kako bi privukle još više gostiju”, naglasio je osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Vodeći partner projekta je Sveučilište Pannon iz Nagykanizse, dok je hrvatski partner Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 219 tisuća eura, kazao je Stjepan Ribić, direktor RRA, istaknuvši odličnu suradnju s mađarskim partnerima na brojnim projektima koji se financiraju sredstavima EU. Projekt predviđa izradu baze podataka i uspostavljanje web stranice na kojoj će se razmjenjivati informacije o događanjima.

A iz Regionalne razvojne agencije Osječko-baranjske županije poručuju kako vjeruju u njegovu uspješnost kao i brojne europske projekte koje su do sada proveli posebice u prekograničnoj suradnji s županijom Baranja iz Mađarske.