Osječko-baranjska

SADNJA NAKON REZANJA

Vodovod završava projekte i zasađuje 400 novih stabala

Mnogi su žalili kada je tijekom radova na izmjeni vodovodne i kanalizacijske mreže posjećen veliki broj stabala, a sada će srećom na tim mjestima biti zasađane nove mladice.

Osijek   FOTO:Marko Banić
Piše: Glas Slavonije / SiB.hr

"Radi se uglavnom na izmjeni vodovodnih i kanalizacijskih cjevovoda ili postavljanju novih. U njih se ulaže 62 milijuna kuna, od čega 90% iz fonda Hrvatskih voda, a ostalo pokriva Grad. Najveća su radilišta ona gdje je i najveća frekvencija ljudi, poput Vukovarske, Hebrangove i Strossmayerove", kaže za Glas Slavonije Ljubomir Novoselić, direktor Vodovoda Osijek.

Na mjestima gdje su se obavili radovi biti će tako zasađena nova trava i drveće, a sve s ciljem vraćanja u prvobitno stanje, odnosno kako bi te ulice nakon radova izgledale čak i bolje nego prije početka radova.

Zbog radova je vilo posjećeno 274 stabla, a na njihovo mjesto doći će 400 novih stabala od čega je već zasađena većina, točnije njih 360.

Dodajmo ovome i kako je najavljeno da bi radovi na izgradnji kolektora duž promenade trebali krenuti na jesen kada se očekuje i priljev sredstava iz fondova Europske unije.

IZVOR: Glas Slavonije