Požeško-slavonska

RONKO PRIJAVLJEN USKOK-U?

Požeški gradonačelnik lagao u imovinskoj kartici

U imovinskoj kartici Ronko navodi da je vlasnik jednog stana od 108, 37 kvadratnih metara dok se u Zemljišnoj knjizi navodi da je vlasnik dva stana, jednog od 54,93 i drugog od 54,65 kvadratna metra.

Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko prijavljen USKOK-u   FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Večernji list

Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa prije desetak dana dostavljena je prijava za požeškog gradonačelnika i saborskog zastupnika Zdravka Ronka koja je stigla i na mail adresu Večernjeg lista. Ista prijava, navodi se, dostavljena je i USKOK-u. U njoj se navodi da je Ronko dao lažne i netočne podatke u imovinskoj kartici kako bi na taj način prikrio nezakonite radnje vezane za“kupnju”dva stana od Kamen –Ingrada 2003. godine, piše Večernji list.

"U imovinskoj kartici Ronko navodi da je vlasnik jednog stana od 108, 37 kvadratnih metara dok se u Zemljišnoj knjizi navodi da je vlasnik dva stana, jednog od 54,93 i drugog od 54,65 kvadratna metra. Dakle, Ronko je na dva mjesta dao različite podatke o istoj nekretnini. U naravi postoji stan iz Imovinske kartice od 108,37 kvadratnih metara kojeg Ronko ne može legalizirati, a da se ne otkriju nezakonite radnje trgovanja s Kamen-Ingradom", kaže se u prijavi.

Dodaje se da su Ronko i Kamen-Ingrad potpisali tajni aneks prilikom kupovanja dva stana da ih se uredi i spoji u jedan stan i to bez znanja stvarnog vlasnika zgrade, Hypo banke.

"Iz aneksa se vidi da će svi radovi na preuređenju dva stana u jedan za gradonačelnika biti besplatni dok će on platiti opremanje stana. U Imovinskoj kartici nije navedena ni točna vrijednost stana, piše da je vrijedan 599.623 kune, a stvarna mu je vrijednost preko milijun kuna", piše u prijavi. Gradonačelnik Ronko nije htio komentirati ovu prijavu smatrajući da se sve to radi kako bi se njemu naštetilo u predizbornoj kampanji te je kazao da će o tomu nešto reći nakon 19. svibnja, navodi Večernjak.

IZVOR: Večernji list