Crna kronika

SVJEDOK BOJAN DIMIĆ

Posao s Fimi medijom bio je fiktivan

U nastavku suđenja za Fimi mediju svjedočio je Bojan Dimić, vlasnik tvrtke Onida. Rekao je da je kompletno poslovanje s Fimi medijom bilo fiktivno.

Bojan Dimić   FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
Piše: Republika.eu / Media Servis

Dimić je na suđenju ispričao kako je putem fiktivnih računa dobivao novac od Fimi medije koji bi, umanjen za svoju proviziju, vraćao vlasnici agencije Nevenki Jurak. Sve je krenulo, kako je rekao, na prijedlog njegovog prijatelja koji mu je rekao da Fimi media ima velik promet i da treba izvaditi novac s računa. Fiktivno poslovanje dogovorio je s Jurak, a na sastanku je bila i Anita Lončar-Papeš.

"Konkretno je dogovoreno da će firma Onida d.o.o. fakturirati po specifikaciji firme Fimi media poslove koji u stvarnosti nisu obavljeni. Ta faktura će biti plaćena i ja ću donijeti iznos fakture umanjen za 10 posto svoje provizije", rekao je Dimić.

Nakon Dimića ponovno je svjedočila tajnica bivšeg premijera Helga Draženović. Rekla je da kod premijera nitko nije mogao doći nenajavljen pa tako ni bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić.

"Kod premijera nije mogao nitko doći bez najave, ni ulaziti bilo kako. Nije mogao ni predsjednik države, ni predsjednik Sabora, a kamoli netko drugi. Nitko nije mogao ući bez najave", istaknula je Draženović.

Bojan Dimić je, podsjetimo, jedan od optuženika u ovom slučaju koji se uoči početka suđenje nagodio s USKOK-om te je osuđen na 6 mjeseci zatvora. Tada se nagodila i vlasnica tvrtke Anilon, Anita Lončar-Papeš koja je osuđena na 11 mjeseci zatvora, a državi zajedno moraju vratiti 3,8 milijuna kuna.